JP Ajax Search Mobile

Mötesplats för livsnjutare på hjul!

Gävleborgs största husvagns- och husbilsfirma flyttar

I dagarna sker en historisk flytt i Gävle.
Efter 33 år i Valbo flyttar Husvagnscenter i Valbo till Ersbo utmed E4:an vid Gävles södra in- och utfart. Den nya satsningen är resultatet av flera års processande och ett stort antal miljoner kronor i en ny fastighet.
– Det negativa som vi till en början kände inför en flytt har förbytts till en mycket positiv och optimistisk känsla som skapat en nytändning i hela företaget, säger Kjell Åsberg, vice vd på Husvagnscenter i Valbo.

Husvagnscenter i Valbo är störst i länet när det gäller husvagnar och husbilar, som fått ett enormt uppsving till följd av pandemin och att allt fler valt att semestra på hemmaplan inom Sveriges gränser. Totalt uppskattar branschen att mellan 30–35 procent av alla som köpte ett fritidsfordon under 2021 gjorde det för första gången.

Men det är inte detta som ligger bakom den stora satsningen.
– Nej, beslutet att vi skulle flytta togs för flera år sedan eftersom marken vi funnits på i över tre decennier ska ingå i en vattentäkt, förklarar Kjell Åsberg.
– Först var vi väldigt tveksamma till om vi skulle fortsätta överhuvudtaget men så bestämde vi oss för att utveckla bolaget och samtidigt skapa den största och modernaste anläggningen för husvagnar och husbilar i Gävleborgs Län.

Det är också förklaringen till att det strax före jul rullade ett 80-tal husbilar och husvagnar mellan Valbo och Ersbo och skapade en del förvåning i snöyran.

Den nya fastigheten, som slår upp dörrarna för allmänheten den 3 januari, innebär att Husvagnscenter för första gången får all sin verksamhet på en och samma plats.
– Tidigare låg verkstaden några hundra meter bort, vilket gjorde att vi mer eller mindre var två olika företag. Nu blir vi ett, med verkstad, butik, utställning, kontor och allmänna utrymmen i samma byggnad.

Och de positiva effekterna av den 2000 kvadratmeter stora byggnaden är flera.
– En av de största fördelarna är att vi i stort sett kommer att ha allt inomhus och att våra kunder slipper springa ute i kylan för att skapa sig en bild av hur fordonet de är intresserade av skulle kunna fungera på sommaren. Det är lättare att uppleva inomhus.
– Vidare blir det mycket lättare att hitta till oss eftersom vi kommer att ligga några hundra meter från E4:an.

Kommer ni byta namn till Husvagnscenter i Ersbo nu?
Ha, ha, ha. Nej, det kommer vi inte. Vi har hetat Husvagnscenter i Valbo i 33 år och det kommer vi att göra i fortsättningen också även om vi nu finns på en annan plats, avslutar Kjell Åsberg.

Text & Bild: Bergholm
Publicerad 2021-12-27

Husbilskompisar AB | 556434-2425
Stigen 1, 776 34 Hedemora
E-post: kansliet[at]husbilskompisar[dot]se
Support på portal & forum e-post och telefon vard. 9-19
Telefon: 010 - 220 30 02

Numret går till Husbilskompisar webbadministratör. Detta är inte numret ni skall ringa till ställplatser eller service.

Utgivningsbevis 2017-009 Ansvarig utgivare: Gomer Swahn