JP Ajax Search Mobile

Mötesplats för livsnjutare på hjul!

Skruv - Vildmarkscamping med klass!

Har du någonsin hört talas om orten Skruv? Det hade inte jag innan namnet dök upp i vår Facebookgrupp gång efter annan, alltid med lovord. Klart man blir nyfiken så jag laddade GPS:en med Skruvar och gav mig åstad.

Skruv ligger ganska exakt mitt emellan Växjö och Kalmar. Du svänger av riksväg 25 och åker genom den småländska glasriket på vindlande asfaltsvägar. Framme åker du igenom samhället där det finns matbutik, vidare ut genom ett slumrande villasamhälle och rakt ut i skogen.

SkruvIZ

Skruvs Vildmarkscamping, det låter det. Visst tänker du på en gles tallskog där kottarna dunsar i backen, kåtor som det ryker från taket på och vindfällen och öppna eldar med nyfångad fisk på grill. Inget kan vara mer fel. Det har kanske så det var någon gång i början för massor med år sedan. Nu är det helt annat. Namnet har bara hängt med. Det är bara den nyfångade fisken som kvarstår. Klicka på pilen och titta på videon! OBS! Priset för övernattning är ändrat. Inte 100:- som sägs i videon. Aktuella priser hittar du HÄR!

Campingen och ställplatsen, ja även husvagnar är hjärtligt välkomna men husbilarna dominerar, ligger vid laxsjön och drivs helt ideellt av Skruvs Fiskeklubb. Allt man tjänar på campingen återinvesteras i verksamheten och det märks!

Ett helt nybyggt servicehus med disk, toa och dusch. Ett lika nybyggt litet rött minihus intill innehåller kassettömning och utslagsvagn för gråvatten.

IMG 4424

Här var bara ett igenvuxet träsk tidigare men idag är laxsjön en populär plats för sportfiskare. Vattnen nås via fina grusstigar som passar lika bra för en rejäl promenad med de där fyrbenta kompisarna. Skruvs Vildmarkscamping där du står i flera etage och med gott om plats mellan bilarna, nåja nästan överallt, rymmer femtio ekipage och de flesta platserna med sjöutsikt. Det finns ett mindre antal elplatser men räkna inte med en sådan, dom är oftast upptagna av stammisar.

IMG 4426

Välordnat, snyggt, bra promenadvägar, härlig miljö och inte minst priset gör att Skruv har jobbat till sig fyra husbilar, bra jobbat fiskeföreningen!

04

Text & Bild: Gomer Swahn
Kartor: Lantmäteriets fria kartor

Campingens webbsida
Ställplatsinfo

Publicerad 2017-06-23
Senast uppdaterad 2022-10-08

Husbilskompisar AB | 556434-2425
Stigen 1, 776 34 Hedemora
E-post: kansliet[at]husbilskompisar[dot]se
Support på portal & forum e-post och telefon vard. 9-19
Telefon: 010 - 220 30 02

Numret går till Husbilskompisar webbadministratör. Detta är inte numret ni skall ringa till ställplatser eller service.

Utgivningsbevis 2017-009 Ansvarig utgivare: Gomer Swahn