JP Ajax Search Mobile

Mötesplats för livsnjutare på hjul!

Bygg din egen husvagn eller husbil i datorn

Nu blir det ännu enklare att köpa husbil och husvagn i Sverige. Bergholm Försäljning lanserar nämligen en avancerad fordonskonfigurator, i vilken intresserade köpare kan bygga och designa sitt eget fritidsfordon precis som de vill hemma vid datorn.
– Det finns inget motstycke i vår bransch på den svenska marknaden, säger Lars Bergholm, vd på Bergholm Försäljning, generalagent för sju husbils- och husvagnsvarumärken i Sverige.
 
Konfiguratorer för fordon är något som bilbranschen haft i flera år men när det gäller husbilar och husvagnar har det varit eftersatt. Visst finns det digitala hjälpmedel och enklare konfigurations-verktyg när det gäller fritidsfordon sedan tidigare men inget är i närheten av ett verktyg med så många variabler och detaljer som Bergholm tillsammans med Knaus Tabbert tagit fram. Här har man tagit med allt från motor och växellåda till vikter, antalet sängar och alla tänkbara tillbehör och valmöjligheter. Totalt handlar det om flera hundra valmöjligheter.
 
Bergholm och Knaus Tabbert har arbetat med sin konfigurator under en längre tid och investerat miljonbelopp i detta projekt, som nu rullas ut i flera av Europas länder. Faktum är att detta är den mest avancerade och påkostade i branschen i hela Europa. Nu lanseras den i Sverige.
 
Utvecklingsarbetet startade långt innan världen kände till Covid-19. Men timingen är mycket bra med tanke på den pågående pandemin, som gjort att husbilar och husvagnar fått ett uppsving till följd av ”hemester”. Samtidigt gör restriktioner gällande att vi ska besöka så få butiker och liknande som möjligt. Konfiguratorn gör helt enkelt att intresserade köpare inte behöver vara i butiken så många gånger.
– Nu kan de förverkliga sina drömmar hemma och när det är gjort får varje förslag ett unikt nummer, som husbilsförsäljaren sedan kan plocka upp direkt i sin dator när man väl träffas i butiken, förklarar Lars Bergholm.
 
De husbilar och husvagnar som omfattas av den nya konfiguratorn är följande märken: Weinsberg, Knaus, Tabbert och Tab. Den nya konfiguratorn finns på respektive varumärkes hemsida.

Text & Bild: Bergholm
Publicerad 2020-11-19

Husbilskompisar AB | 556434-2425
Stigen 1, 776 34 Hedemora
Telefon: 010 - 220 30 02
E-post: kansliet[at]husbilskompisar[dot]se
Support på portal & forum e-post och telefon vard. 9-19
Utgivningsbevis 2017-009 Ansvarig utgivare: Gomer Swahn