JP Ajax Search Mobile

Mötesplats för livsnjutare på hjul!

En raggardröm mitt i Dalarna

Har du tagit en tur runt Dalarna? Kanske är du, som jag, på väg upp till lugnet i Älvdalen? På vägen är det svårt att undvika Rättvik. Riksvägen rinner rakt igenom stan. Ett hett tips är att vara riktigt hungrig när du gör besöket.

IMG 0936

Rättvik och Dalarna är ju förknippat med en raggarkultur sedan många årtionden. Mitt i stan, vid järnvägsstationen hittar du ett attribut som varje dalaraggare kräver i mixen, Hamburgerhaket! Den kanske viktigaste ingrediensen i en raggares liv, tvåa efter bilen, hittar du just här vid järnvägen. Här träffas man, umgås, kollar bilar och inte minst käkar - Hamburgare.

IMG 0950

Många krögare försöker skapa egna koncept och menyer för att locka gäster men det är sällan man ser någon dra konceptet hela vägen ut. Det har onekligen ägarna till Diner 45 gjort. I Sunne i Värmland och i Rättvik i Dalarna har man byggt en replika av hur vi tror ett äkta hamburgerhak såg ut back in the fifties. Troligen var man inte fullt så sofistikerade i sina krogkoncept för sjuttio år sedan, men vad gör det. En spännande miljö har man onekligen fått till.

IMG 0924

Inta din burgare i en Chevy eller sitt mjukt på de vadderade stolarna med touch av bilklädsel. Bra sitter du och dessutom, inte minst, gott äter du! Menyn består ju självklart av i huvudsak olika burgare men du kan även få en köttbit eller kyckling. Självklart finns även vegetariska allternativ på menyn. Alla burgare är högrevsburgare och pommesen håller en klass för sig. Knapriga till sista tuggan. Godsakerna bärs fram av proffsig och trevlig serveringspersonal i tidstypiska kläder.

IMG 0932

Sammanfattar jag mitt besök kan jag bara säga åk hit, njut av inredning, skyltar, miljö och inte minst en supersmaskig burgare. Skall man hitta något negativt att säga så skall det kanske vara att storleken på burgaren var kanske lite väl i minsta laget för en superhungrig gubbe i hundrakilosklassen.

Diner 45 får fyra välförtjänta husbilar i betyg.

4

Text & Bild: Gomer
Publicerad: 2022-09-03

Här kan du se mer av Diner 45

Husbilskompisar AB | 556434-2425
Stigen 1, 776 34 Hedemora
E-post: kansliet[at]husbilskompisar[dot]se
Support på portal & forum e-post och telefon vard. 9-19
Telefon: 010 - 220 30 02

Numret går till Husbilskompisar webbadministratör. Detta är inte numret ni skall ringa till ställplatser eller service.

Utgivningsbevis 2017-009 Ansvarig utgivare: Gomer Swahn