JP Ajax Search Mobile

Mötesplats för livsnjutare på hjul!

Introduktion - Sommarens gästskribent

En semester skall vara avstressande, njutbar och en minnesvärd glädjestund med familjen. Det tror jag de allra flesta skulle känna igen sig i att tycka.
Vi tänkte att allt det där borde ingå i en husbilstur i Europa. Så bestämdes det att så får det bli! En fru, två barn 3,5år respektive 7,5år och en något camping oerfaren pappa packar en tisdag in sig i familjens husbil och glider iväg på sin riktiga längre husbilssemester, någonsin!
Förra året var första gången vi var iväg. Resan gick till Ullared och redan då borde varningsklockorna plingat som kyrkklockorna i Visby domkyrka!

EnBakatblick

Det sket sig redan innan vi kom iväg från parkeringen hemma i Göteborg.
I god ordning hade jag förberett allt möjligt ett par dagar innan. Kylskåpet var provkört, kaffemaskinen installerad, färskvatten fyllt i vattentanken osv. Nu saknades bara att tanka.

Glad i hågen och rätt nöjd med husbilsinköpet gled jag ner till bensinstationen och tankade för avresan nästa dag. Det märkliga var att redan efter tre liter så var dieseltanken full och spottade ur sig det som inte gick att svälja.
Något överraskad kom jag att tänka på en av Lasse Åbergs filmer, ni vet den där när de är ute och åker båt. I filmen finns en sekvens där frun tankar båten och frågar om det verkligen är där man tankar för det står ju faktiskt ”Water” på tanklocket! Ja redan där borde jag och husbilen skilt oss medan vi ännu var något sånär goda vänner! Nå väl tanken blev rengjord och allt var glömt och förlåtet!

Så gick nästa resa på några dagar till Danmark och Legoland med barnen.
Den här gången kom vi med färjan utan problem men när så min hederliga GPS skulle få visa oss vägen så hade hon andra planer... och det var bara början på den resan!
Inga flera feltankningar, för jag är lite som Astrid Lindgrens ”Emil i Lönneberga”, jag gör sällan om samma dumhet två gånger, även om det kan hända nån gång ibland av ren och skär otur men det blev både det ena och det andra som hände under resan. Bland annat en husbilsägares mardröm, vattenläcka! Men vi klarade ut resan och kom hem helskinnade och fortfarande gifta!

Sen fick bilen stå till årets semester förutom några egna svängar för att bli vän med den igen...
Jag trodde aldrig att vi skulle komma iväg tillsammans igen men blev riktigt glad när frun nämnde att vi kanske kunde åka till Barcelona i Spanien.
Snabb som en kobra högg jag på idén och vi beslutade om att trots det som varit så tar vi husbilen några veckor!
Här kommer berättelsen om vår resa, en berättelse som beskriver livet i husbil så som det kan upplevas som nybliven husbilsåkare!

Text och bild: Michael Wall


Michael Wall är sommarens gästskribent. Till vardags jobbar han med fartyg och säkerhet.
Så snart tid finns upptäcker han omvärlden och livet i husbilen, då tillsammans med hustrun Ingela och sönerna Adam (7,5) och David (3,5).
Eller som han själv uttrycker det.
”Den nakna berättelsen om husbilslivet med familjen, GPSen och lite vanligt oflyt.”

Vill du läsa fler artiklar av Michael kommer de publiceras här efter hand: 
https://www.husbilskompisar.se/gastskribenter

Husbilskompisar AB | 556434-2425
Stigen 1, 776 34 Hedemora
Telefon: 010 - 220 30 02
E-post: kansliet[at]husbilskompisar[dot]se
Support på portal & forum e-post och telefon vard. 9-19
Utgivningsbevis 2017-009 Ansvarig utgivare: Gomer Swahn