JP Ajax Search Mobile

Mötesplats för livsnjutare på hjul!

Jävrebodarnas Fiskecamp - De du!

Har husbilen tagit dig på en tur uppåt norrlandskusten? Har du passerat Skellefteå är det dags att hålla utkik efter en dryg halvtimme. Plötsligt är den där skylten - Jävrebodarnas Fiskecamp.
Sväng höger och rulla i sakta mak en tre kilometer på hygglig grusväg.
När lövträden sakta byts mot vindpinade tallar är du nära.

javre 10

Skogen öppnas och du hälsas välkommen med en enorm träportal. Välkommen till en av de mer avslappnade platser jag besökt på min norrlandsresa. Så pass mysig så jag gjorde ett besök både på upp- och nervägen.
Egentligen är det många saker i ett. Camping med en salig blandning av gamla och nya fordon, husbilar blandas med husvagnar i en salig röra. Har du tur hamnar du längs med sandstranden och har en magnifik utsikt ut mot Bottenviken. Här gillar jag att somna och vakna.
Vet inte om det var en tillfällighet men vid mina två besök var det faktiskt befriande tomt på både mygg och knott.

javre 9

Badstranden sträcker sig utmed hela campingen, inbjudande och långgrund. Det här är i och för sig inget för dig som är allergisk eller inte gillar hundar.
Här finns nämligen en av de få badplatser jag besökt i vårt avlånga land där hundförbud inte råder.
Vill du bada med din fyrfota kompis tillsammans med alla andra badgäster är det helt ok så länge det sker under ordnade former.

javre 7

javre 8

Det finns så många bottnar, så mycket att berätta om det här stället så jag vet inte riktigt var jag skall börja. Receptionen och umgängeshuset med kök skulle kunna få ett eget kapitel bara den. Här kan man köpa det nödvändigaste och dessutom färsk och rökt fisk. Lika avslappnad attityd här som i övrigt. Börja med att välja ut din plats, bokning i förväg är inte möjligt. När du hittar en yta så går du och betalar. Med eller utan el, bara att välja.

javre 11

Känner du inte för att laga käk är det bara ett hundratal meter till bruksmuseet, inte bara ett museum utan här kan du avnjuta en viltbuffé. Den består av viltskav, halstrad lax, klyftpotatis och grönsaker det toppas med goda såser. Ät så mycket du orkar för 140:-. Det finns även enklare rätter under hundringen. Känner du för det kan du avsluta med en våffla som dessert.

javre 4

Bruksmuseet ja, jag går igång på gamla prylar och det är sällan ett nostalgimuseum åks förbi. Det här stället tar priset hittills! I fantastiska miljöer med allt från fiskebodar till lanthandlar visas över 60 000 föremål. Inträdet kan tyckas avskräckande med sina 60 riksdaler per person men tro mig, väl värt varenda slant. Här kan du tillbringa timmar utan att bli uttråkad om du älskar gamla prylar.
En persons samlande under en livstid presenteras på ett ödmjukt vis som du inte kan motstå att ta till dig.

javre 6

javre 5

Fiskecamp stod det ju ute vid vägen och det har sin riktighet på ett sympatiskt sätt. Kanske inte så mycket utmaning för den erfarne fiskaren för här är det vinst i stort sett varje gång.
I en innätad del av viken går det massor med odlad regnbåge. Vid mitt första besök kom min närmaste granne och stolt visade up en magnifik trekilosfisk som vi la i folie som nattamat med bara riktigt smör och salt som enda kryddning. När den var klar på grillen och pilsnern uppslagen njöt vi av havet som lagt sig för att vila över natten, kan det bli bättre?

javre 3

Du betalar för fisken du tar upp, slänga tillbaka är inte tillåtet. Flytvästar finns att låna för de yngre och har du inget eget spö kan du hyra ett för 30:-
Ägaren har dessutom onekligen kommit på årets affärsidé. Vill du bara titta på fisken kan du köpa en liten plastboll med fiskfoder, gå ut på bryggan och locka upp gobitarna till ytan.
Snacka om Win-Winsituation. Du får en upplevelse, fisken blir mätt, personalen slipper fodra. Alla glada och nöjda.

javre 2

javre 17
Gillar man natur i sin tillrättalagda miljö som det här är. Uppskattar man lugn och avslappnade människor från hela Europa är det här ett toppenställe. Gör ett besök och bered dig på att det kan bli någon eller några fler dagar än du planerat från början.
Jag ger fyra husbilar i betyg, ruskigt nära kanten till en femma men duschen kunde hålla en högre standard men är ok.
04A

Text och Bild:
Karta: Lantmäteriets fria kartor
Här hittar du Fiskecampen i vår ställplatslista

Husbilskompisar AB | 556434-2425
Stigen 1, 776 34 Hedemora
E-post: kansliet[at]husbilskompisar[dot]se
Support på portal & forum e-post och telefon vard. 9-19
Telefon: 010 - 220 30 02

Numret går till Husbilskompisar webbadministratör. Detta är inte numret ni skall ringa till ställplatser eller service.

Utgivningsbevis 2017-009 Ansvarig utgivare: Gomer Swahn - Logga ut