JP Ajax Search Mobile

Mötesplats för livsnjutare på hjul!

Camping bättre än man kan tro - Töre ett bra exempel

Många husbilister förknippar campingplatser med husvagnar, ungar i grupp, lekplatser och mycket mer som kanske inte intresserar en husbilist i övre medelåldern. Dessutom kan prisbilden ibland vara irriterande hög för de tjänster man vill utnyttja.

Må så vara i landets södra och mellersta delar, men har du för första gången bestämt dig för att utforska våra nordligaste landskap växer det fram en annan bild. Ju längre norrut du kommer desto färre ställplatser finns det att välja på. Som tur är ökar istället möjligheterna till fantastisk fricamping. Det är svårslaget med nätter i det fria utan en människa inom synhåll.

toreFricamp

Efter ett par dagar börjar verkligheten krypa på. Toatanken är nästan full, tvätthögen har växt och det är kanske dags att ladda batterier. Mao dags för ett campingbesök! Du märker snart att är det färre ställplatser har istället antalet mindre campingar, s.k. F-campingar ökat rejält. Här kräver man inga dyra kort, bara att köra in och göra rätt för sig. Oftast till en slant som inte överstiger söderns ställplatspriser.

tore 6

Töre camping är ett lysande exempel på den här typen av övernattning. En mindre camping, ett fantastiskt sjönära läge och allt du behöver inför den fortsatta resan. I servicehuset finns tvättstuga, toa och dusch. Platserna har givetvis el så du kan toppa batterierna. Det finns dessutom speciella husbilsplatser i anslutning till receptionen för dig som kommer sent. En natt på campingen kostar 200 kronor utan el och 225 kronor med el. För en tvätt betalar du 50 kronor. (2019)

tore 2

Efter några dagar i skogen kan det vara skönt att sätta sig vid dukat bord och äta mat som någon annan lagat till, kanske avsluta med ett bastubad eller ett dopp. Allt det här fixar Töre. Köket kanske aldrig blir omnämnt i någon restaurangguide men i gengäld äter du god, hemlagad husman till överkomliga priser.

tore 3

Töre ligger utmed E4:an strax före Kalix. I den här nordliga änden av vårt avlånga land hittar du massor av små campingar som fyller ditt behov av att tvätta, tömma och fylla på. I vår ställplats och campingguide på portalen hittar du enkelt campingar som fyller dina behov.

toreKarta

Text & Bild:
Publicerad: 2018-11-29

Våra ställplatser och campingar hittar du här
Läs mer om Töre camping i ställplatslistan

Husbilskompisar AB | 556434-2425
Stigen 1, 776 34 Hedemora
Telefon: 010 - 220 30 02
E-post: kansliet[at]husbilskompisar[dot]se
Support på portal & forum e-post och telefon vard. 9-19
Utgivningsbevis 2017-009 Ansvarig utgivare: Gomer Swahn