JP Ajax Search Mobile

Mötesplats för livsnjutare på hjul!

Stocka - Årets första plats med fem husbilar i betyg

Stocka - Poppis ställplats längs jungfrukusten.
Rullar du uppåt landet och har passerat Hudiksvall är det dags att hålla korpgluggarna öppna.
Efter ett par mil görs det reklam för en lokal ICA-butik på höger sida, orten heter Harmånger.

Där svänger du av och följer skyltarna mot Stocka.

Stocka 7

Ställplatsen ligger precis vid havet. Vid mitt besök i mitten av juli med värmebölja var det inte helt fel med havsbrisen som svalkade och dessutom hyfsat myggfritt.
Platsen ligger mitt i byn men det finns bra vägar och stigar att lufta dom fyrbenta kompisarna på.
När jag rullar in blir första kontakten Johan, en av eldsjälarna bakom hamnföreningen. Trots att det är fullt försöker han ordna plats för de bilar som står på kö.
Johans vilja att lösa problem och vara allmänt trevlig är något som gäller för alla hamnvärdar jag träffar, det var länge sedan jag kände mig så välkommen.

Stocka 6

Blir man trött på att lapa sol och kolla horisont finns det pittoreska bodar längs med strandkanten, där du kan botanisera bland det lokala hantverket.

Stocka 3

Less på att laga husbilsmat? På krypavstånd från ställplatsen ligger Café & Restaurang Måsen. Här hittar du allt från en enkel fika med bulle till en komplett middag.
En varmrätt börjar runt 150:- och sedan vidare uppåt. På menyn finns det dessutom en hel avdelning för de yngre. Barnmenyn kostar 69:-

Stocka 5

Ställplatsen då, vad har man att erbjuda? Frågan som jag ställer mig är snarare om jag saknar något. Jag tror faktiskt inte det. Det finns toa, dusch, tvättmaskin och torktumlare. Du kan tömma kassettoa och gråvatten.
I slangen på kortsidan kan du fylla på friskt kustvatten.

Stocka

Men jag tror att det gäller att passa på. I år 2018 kostar nämligen hela kalaset 140:- per natt. Då ingår samtliga faciliteter som jag räknat upp.
Ställplatsen drivs av Stocka Hamnförening i samarbete med kommunen.
Jag blir inte ett dugg förvånad om priserna gått upp en del till nästa år. För 140:- är det svårt att räkna hem med den servicenivån och kvalitén som Stocka levererar.

Stocka 2

Som jag sa, jag saknar absolut ingenting, allt är rent och fräscht och miljön med horisonten som smyger sig på mellan öarna är en makalös vy som man inte tröttnar på.
Föreningen håller stenhårt på säkerheten vilket är föredömligt.
Om man skulle klaga på något så är det i så fall att det saknas en utrymmmningsplan och uppmärkta brandposter på den i övrigt utmärkta områdeskartan som finns.
Kompisar! Det är dags att dela ut årets första toppbetyg. Fem husbilar blir det för Stocka Gästhamn och Ställplats, det är välförtjänt!
05A
Text och Bild:
Karta: Lantmäteriets fria kartor
Mer info finns i vår ställplatsguide HÄR!

Husbilskompisar AB | 556434-2425
Stigen 1, 776 34 Hedemora
E-post: kansliet[at]husbilskompisar[dot]se
Support på portal & forum e-post och telefon vard. 9-19
Telefon: 010 - 220 30 02

Numret går till Husbilskompisar webbadministratör. Detta är inte numret ni skall ringa till ställplatser eller service.

Utgivningsbevis 2017-009 Ansvarig utgivare: Gomer Swahn - Logga ut