JP Ajax Search Mobile

Mötesplats för livsnjutare på hjul!

Då var vi på väg eller vi kom i alla fall till Malmö

För drygt ett år sedan var vi ute på en händelserik resa till Danmark och Legoland.
Det var med skräckblandad förtjusning jag och frugan för ett par veckor sedan bestämde oss för att i år får det bli en genomresa i Danmark och vidare till Tyskland, Frankrike och kanske rent av Spanien och Barcelona.

KartaPlanering

Ni som minns vår förra resa så sket det sig redan i Fredrikshamn när GPSen stenvägrade att samarbeta efter färjeturen och visade att vi var i Köpenhamns centralare delar medan det stod Åhus på byskyltarna...
Så till i år så tänkte jag, jojo en gång kan du lura mig men inte två! Så det blev till att trava iväg och skaffa en ny fin GPS, för den här gången skall inte kartan få stoppa oss!
Sagt och gjort, 1 dygn och 6 timmar försenade (jo det började inte så bra, men det hör inte hit) så kom vi iallafall iväg från Göteborg!

Första stoppet blev efter 4 km, helvete ungarna måste ju ha lite lunch...  som någon vis sade en gång, det är alltid bra att ha en plan, för då har man något att avvika ifrån... nå väl, maten på McDonalds var ungefär så kulinarisk den bara kan bli. Det var inte för intet man funderade på hur en Big Mac hade smakat om den gjorts i en Omnia! Så bar det iväg igen...

Då ställer frugan den dräpande frågan, ”hämtade du ut euros som du pratade om”? SATANS helvete, den här gången kom vi nästan fyra mil iallafall innan det gick att hitta ett Forex kontor.
Jo jag provade med bankomater med men de ville inte trycka upp några eurosedlar i dem vi hittade. Så efter vårt tredje stopp, jo jag hann med ett till för att jag kom på att en extra gasol regulator nog inte vore så dumt att ha med sig med tanke på hur förra året gick, så satte vi kursen mot Malmö! Här skall inte åka nån Danmarksfärja som gör att GPSen ballar ur utan det blir bron!

Alltså E6 måste vara nån form av träffpunkt för husbilar! Vänsterarmen viftade som lärkvingar, så många fick man vinka åt! Tror t.o.m. att det var nån hantverkare som åkte i en bil som såg ut som en plåtis som fick sig en vink, lika så två hästtransporter! 
De måste såklart fundera på vad det var för idiot i en husbil som viftade så armen höll på att gå ur led! Men hellre en gång för mycket än en gång för lite tänkte jag och vinkade vidare... 
Frun var väl kanske inte fullt så entusiastisk till mitt vinkande, men hon konstaterade att om jag ändå skulle vifta så varför inte göra det med högerarmen istället eftersom stegräknaren sitter på höger armled! Fan va smart! Tjänar steg när man kör bil!!!!! Så nu när jag summerar dagen steg så har det blivit 8632 steg idag. Normalt sett står den på 4500 på ett dygn. Så nog rackarns är det träning att köra husbil och vara trevlig mot andra!

Så gled vi lite snyggt in på ställplatsen i Malmö där vi inte lika snyggt fick glida ut ifrån igen då inte ens en Fiat Ritmo hade kunnat parkera där.  Så nu är vi lite "Wild And Crazy" och sover på en parkering istället... nä då varken stödben, markis eller bord är nyttjade...
Imorgon får vi se om vi kan komma upp på bron, men då lär väl Brobizzen inte funka så att man får backa tio lastbilar för att byta till en bemannad lucka istället. Men det får vi se i morgon!

Text och bild: Michael Wall


Michael Wall är sommarens gästskribent. Till vardags jobbar han med fartyg och säkerhet.
Så snart tid finns upptäcker han omvärlden och livet i husbilen, då tillsammans med hustrun Ingela och sönerna Adam (7,5) och David (3,5).
Eller som han själv uttrycker det ”Den nakna berättelsen om husbilslivet med familjen, GPSen och lite vanligt oflyt”.

Vill du läsa fler artiklar av Michael kommer de publiceras här efter hand: 
https://www.husbilskompisar.se/gastskribenter

Husbilskompisar AB | 556434-2425
Stigen 1, 776 34 Hedemora
E-post: kansliet[at]husbilskompisar[dot]se
Support på portal & forum e-post och telefon vard. 9-19
Telefon: 010 - 220 30 02

Numret går till Husbilskompisar webbadministratör. Detta är inte numret ni skall ringa till ställplatser eller service.

Utgivningsbevis 2017-009 Ansvarig utgivare: Gomer Swahn