JP Ajax Search Mobile

Mötesplats för livsnjutare på hjul!

Vikbron - Njutbarare än så här blir det knappast

Åker du E14 från Ånge i riktning mot Sundsvall åker du parallellt med Ljungandalen. Håll utkik efter en avfart mot Hammar/Fränsta. Rulla vidare österut på en bitvis dålig asfaltsväg tills du ser en skylt mot höger, Vikbron. Fortsätt grusvägen, du kan inte komma fel för den här vägen leder mot vägs ände.

FranstaKarta

Efter lite kringelikrokar och farthinder breder landskapet ut sig, makalöst vackert. På långt håll ser du Vikbron som stolt faluröd tvärar över vattnet. 

Precis vid brofästet hittar du ställplatsen. Tidigare fanns det en skylt med frivillig avgift och ett Swish-nummer. Den fanns inte på plats vid mitt besök men kanske dyker den upp på nytt.

IMG 3066

Söker du fläkt, fart och massor som händer är det bara att vända. Det här är lugnet själv. En och annan besökare som skall beskåda Sveriges längsta träbro annars är det naturen som bjuder på underhållningen. Här finns ingen service förutom en soptunna, men vad gör det. Bara ynnesten att få uppleva det mäktiga landskapet ackompanjerat av sorlet från vattendraget är värt mer än varje dusch och toa.

DJI 0025

För min del blev en planerad natt två istället. Med bra hundpromenader och en plats som lockar fram lugnet även inombords är det svårt att slita sig. Vikbron får fyra husbilar trots att det mesta i bekvämligheter saknas, men vad gör det.

4

Text & bild: Gomer Swahn
Karta: Lantmäteriets fria kartor
Publicerad 2023-07-11

Husbilskompisar AB | 556434-2425
Stigen 1, 776 34 Hedemora
E-post: kansliet[at]husbilskompisar[dot]se
Support på portal & forum e-post och telefon vard. 9-19
Telefon: 010 - 220 30 02

Numret går till Husbilskompisar webbadministratör. Detta är inte numret ni skall ringa till ställplatser eller service.

Utgivningsbevis 2017-009 Ansvarig utgivare: Gomer Swahn