JP Ajax Search Mobile

Mötesplats för livsnjutare på hjul!

Vadstena - Ställplatsen väcker blandade känslor

Vadstena är en mysig ort där det mesta kretsar runt slottet.
I slottsområdet som är lummigt grönt hittar du museer, mysiga små fik och krogar och en stadskärna väl värd att strosa runt i.

IMG 4643

Även gästhamnen och ställplatsen ligger i anknytning till slottet. Båda anläggningarna delar servicehus så står du på ställplatsen får du ta en promenad genom slottet för att komma rätt.
Det finns ett par bajamajor på själva ställplatsen.

VadstenaUZ

Ställplatsen då? En rad med riktigt glassläge, bara en spottlängd från Vättern och härlig utsikt.
En rad bakom den första med lite sämre utsikt men ändå sjönära. Båda dessa rader erbjuder el. Bakom den en gräsyta där du står utan el.
Klicka på pilen i bilden och se videon!Tömmer och fyller gör du i ett litet gult hus precis där du kör in till själva ställplatsen som för övrigt endast är för husbilar.
Skylten som påminner om det är den största och tydligaste jag sett under min sommarresa.

IMG 4619

Så här långt är det frid och fröjd men nu till den riktigt tråkiga biten. Fortsätter du genom det område jag beskrivit kommer du fram till något annat.
Jag kan tänka mig att det här är den första ställplatsen man anlade i området eller kanske den senaste. Hur som helst skillnaden på säkerhetstänk mot övriga delar av ställplatsen är slående.
Du passerar mellan två stora stenblock in på ett område som är omgivet av stenar eller träd och buskage. Det här är alltså den enda passagen.
Här står bilarna packade som sillar i en burk, en del har kört in, andra backat in, en del har till och med markis ute trots det trånga utrymmet.
Tar det eld i en bil här är det nog bara att ta handväskan och plånboken och springa. Möjligheterna att ta sig ut om kaos uppstår är obefintliga.

Vadstena hade, trots lång väg till dusch kunnat vara en klar fyra när det gäller betyg. Miljön uppväger gott och väl avståndet till servicehuset.
Men den sista ställplatsdelen, som jag aldrig skulle övernatta på, drar ner betyget till tre mycket svaga husbilar i betyg - Bättring Vadstena! Det är miljön och den stora ställplatsen värd.
Ni behöver bara minska antalet platser, öppna upp en utrymmningsväg och kräva att alla parkerar med nosen utåt på det inhägnade området.
Då har ni en av Sveriges mysigaste ställplatser!
03A

Text & Bild:
Här hittar du ställplatsinfo om Vadstena

Husbilskompisar AB | 556434-2425
Stigen 1, 776 34 Hedemora
E-post: kansliet[at]husbilskompisar[dot]se
Support på portal & forum e-post och telefon vard. 9-19
Telefon: 010 - 220 30 02

Numret går till Husbilskompisar webbadministratör. Detta är inte numret ni skall ringa till ställplatser eller service.

Utgivningsbevis 2017-009 Ansvarig utgivare: Gomer Swahn