JP Ajax Search Mobile

Mötesplats för livsnjutare på hjul!

Ett brev betyder så mycket

Jag ligger ju på rull i vårt avlånga land huvuddelen av sommaren. Posten är löst med scanning, pdf och mail så där är det inte några problem.
Men ibland kan det hända att man får behov av något som inte passar i scannern. Ett original som måste skrivas under, en reservdel till bilen, en glömd medicin.
Ja anledningarna att få tag i en pryl eller dokument kan vara många. Milen att åka hem långa.


Hur löser man det här? Förmodligen har du någon när och kär som kan vara behjälplig, kanske en granne som vattnar, ett barnbarn i närheten eller en god vän som kan räcka ut en hjälpande hand.
Problemet är faktiskt ganska lätt att lösa.
Oftast så har du väl någon form av lös planering den närmaste veckan. Kan bestämma dig för en ort som du med ganska stor säkerhet passerar den närmaste tiden. Det räcker gott.

Lösningen på problemet heter nämligen POSTE RESTANTE. En tjänst som jag trodde gått i graven för många år sedan.
Det går ut på en service som funnits i många långa år och innebär att du kan få post i, ja, i stort sett i hela världen eftersom det är en internationell tjänst.
Avsändaren skriver ditt namn på försändelsen, adress Poste Restante och sedan en ort och ett land (Om det är utanför Sverige) som garanterat hanterar den här typen av försändelse. När det gäller svenska serviceställen så har vi lagt en länk i slutet av artikeln till de postkontor som erbjuder tjänsten.
Klart vi måste testa, funkar det? Sagt och gjort.
Ett litet paket postades i Hedemora. Vi hade kommit överens om att lagom ort skulle vara Skellefteå. Där skulle jag passera efter några dagar på väg söderut.
Det gäller att ge posten minst tre dagar tror jag, alltså för säkerhets skull ;-)

posterestante

En dryg vecka efter paketets startat sin resa i Dalarna stegade jag in på servicekontoret i Skellefteå glatt viftande med legget. En pigg och tjänstvillig dam steg fram och frågade
- Kan jag hjälpa till?
- Det här skall bli spännande, jag tror att du har ett litet paket till mig, svarade jag och la legitimationen på disken.
Hon såg lite frågande ut så jag la till
- Öh, ja Poste Restante alltså.
Hon sken upp och utbrast
- Ja visst har vi det!
Min hjältinna pilade i väg till en hylla och sträckte sig med säker hand efter mitt lilla paket. Inga tveksamheter, inget letande. Poste Restante hör tydligen inte till vanligheterna.

Bevisligen så fungerar det, du kan ta emot post lite där du vill. Vi mailade posten och frågade vilka tjänster som omfattas och det är alla typer av brev och paket som du kan skicka på det här sättet.
Här kommer länken till Post Nords infosida om Poste Restante och dessutom en pdf-fil som du kan ladda hem med alla utlämningsställen. Tänk bara på att serviceställe inte betyder öppet.
Är det något som posten är dålig på så är det just tillgänglighet. Kolla öppettiderna noga, ofta är det bara ett par timmar per vardag.
POST NORD Poste Restante

Text och Bild:

Husbilskompisar AB | 556434-2425
Stigen 1, 776 34 Hedemora
E-post: kansliet[at]husbilskompisar[dot]se
Support på portal & forum e-post och telefon vard. 9-19
Telefon: 010 - 220 30 02

Numret går till Husbilskompisar webbadministratör. Detta är inte numret ni skall ringa till ställplatser eller service.

Utgivningsbevis 2017-009 Ansvarig utgivare: Gomer Swahn