JP Ajax Search Mobile

Mötesplats för livsnjutare på hjul!

Skeppsmalen - Fiskeläge med anor

Skeppsmalen eller som man säger lokalt, Skeppsmaln ligger ca. 18 kilometer norr om Ö-vik. Du tar av från E4:an och kör bitvis ganska dåliga asfaltsvägar ungefär 15 kilometer. Ställplatsen består av ett fiskeläge, fiskrökeri med försäljning samt kapell och idrotts/mötesplats för lokalbefolkningen. För närvarande finns det ett tiotal åretruntboenden, resten är sommarhus.

Själva ställplatsen är inte så mycket att orda om. En grusad yta med tolv platser för husbil/husvagn. Hälften med el. Servicehus i anslutning med toaletter och duschar. Du kan även tömma kassettoa men inte gråvatten i dagsläget. Ställplatsvärden rekommenderar inte att du fyller vatten i tankarna här. Det är iofs drickbart och godkännt men den höga järnhalten gör att det är brunt och du kan få avlagringar i tanken. Toa kostar 5 kronor så se till att du tar med mynt.

SkeppsmalenIZ

skeppsmalenArtikel 3

Ett par hundra meter från parkeringen hittar du ett genuint fiskeläge med rökeri. En härlig miljö att slå ner rumpan i och bara njuta.
Fortsätter du ett par hundra meter upp för en backe öppnar sig Bottenviken framför dig. Här ligger Sjöfartsverkets fyrplats och utsiketn är helt makalös.

skeppsmalenArtikel 2

Skeppsmalen får tre husbilar, att du inte kan fylla vatten eller tömma ditt gråvatten drar ner betyget en del. Men de lugna läget, miljön och utsikten gör platsen värd att besöka.

03

Mer information i vår ställplatslista

Text & Bild:
Kartor: Lantmäteriets fria kartor

Publicerad: 2017-07-13

Husbilskompisar AB | 556434-2425
Stigen 1, 776 34 Hedemora
E-post: kansliet[at]husbilskompisar[dot]se
Support på portal & forum e-post och telefon vard. 9-19
Telefon: 010 - 220 30 02

Numret går till Husbilskompisar webbadministratör. Detta är inte numret ni skall ringa till ställplatser eller service.

Utgivningsbevis 2017-009 Ansvarig utgivare: Gomer Swahn - Logga ut