JP Ajax Search Mobile

Mötesplats för livsnjutare på hjul!

Glasriket tar priset!

Sedan 1990 har Publishingpriset delats ut i kategorierna annons, digital publikation, film, print och webb. Juryn består av verksamma kommunikatörer såsom fotografer, grafiska formgivare, filmproducenter, journalister, redaktörer och UX designers.

Collage

Kort sagt, det är en ära att knipa hem ett Publishingpris och ett kvitto på att du gjort ett riktigt bra jobb. I kategorin Webb med underrubriken Sajter som marknadsför besöksmål och evenemang blev det Destination Glasriket som ställde sig överst på prispallen och tog emot statyett och gulddiplom.

02

Glasriket är ett lyckat resultat av ett samarbete mellan fyra Smålandskommuner. Tillsammans visar man upp det bästa mörkaste Småland har att erbjuda när det gäller kultur, natur och inte minst kulinariska upplevelser. Anledningen till priset är att man skapat en webbportal som verkligen inbjuder till ett besök. Reseplaneraren där du själv skräddarsyr din tur i Glasriket är ett perfekt verktyg för att enkelt planera besöket.

01

Att vi skriver om det här beror helt enkelt att man redan från start tagit med husbilsturismen som en naturlig del. I de här fyra kommunerna, Lessebo, Uppvidinge, Nybro och Emmaboda, har man skakat fram inte mindre än 13 ställplatser som tillsamman erbjuder plats för 121 husbilar samtidigt.

Det är nog näst intill unikt att man låtit livsnjutare på hjul få en så aktiv del i ett besöksmål. En av hemligheterna kan nog vara att Mia Lundholm, projektledare för Glasriket själv är inbiten husbilist. På ett föredömligt sätt har man lyckats visualisera ett resmål för besökande husbilister så man på ett enkelt sätt kan ta in anpassad information för just det rullande folket. Det blir enkelt att planera resan, övernattningen, sevärdheterna och maten. Missa t.ex. inte en hyttsill serverad enligt alla traditioner.

P1030916

Den sedan många år superpopulära ställplatsen Kosta Lodge är en av de ställplatser du hittar i Glasriket. Välordnat, mycket "bang for the buck" då du har tillträde till hela anläggningen när du betalt din ställplats. Varför inte koppla av i Smålands största glassbar efter ett svalkande dopp i poolen.

P1030929

Vi lyfter på kepsen, hurrar och grattar Glasriket till ett pris dom är så värda. Med tanke på att vi äntligen har ett koncept som fler och mycket större destinationer har massor att lära av ger vi Glasriket fem husbilar, bra jobbat!

5

Här hittar du mer information om Destination Glasriket
Telefon: 0481-457 35
SMS: 073-408 84 70
Hemsida: glasriket.se
Postadress: Dunderbergsgatan 2, 382 80 Nybro
Besöksadress: Engshyttegatan 6, 382 80 Nybro

Text: Gomer Swahn
Bilder priser & pristagare: Destination Glasriket
Bilder Kosta Lodge: Gomer Swahn
Publicerad: 2022-11-20

Husbilskompisar sysslar inte med betalda artiklar. Allt vi skriver gör vi utifrån en redaktionell synvinkel.
Ibland handlar dock artiklar om produkter som kommer från våra annonsörer.
Då redovisar vi det med en stämpel med ett tydligt R i vinjettbilden samt i slutet av artikeln.
Glasriket är en annonspartner till Husbilskompisar.

Husbilskompisar AB | 556434-2425
Stigen 1, 776 34 Hedemora
E-post: kansliet[at]husbilskompisar[dot]se
Support på portal & forum e-post och telefon vard. 9-19
Telefon: 010 - 220 30 02

Numret går till Husbilskompisar webbadministratör. Detta är inte numret ni skall ringa till ställplatser eller service.

Utgivningsbevis 2017-009 Ansvarig utgivare: Gomer Swahn