JP Ajax Search Mobile

Mötesplats för livsnjutare på hjul!

Sandhamn - Inte bara Stockholms skärgård

För mig, fjärde generationens stockholmare är Sandhamn en ö i vår skärgård som man bara når med båt. Säker finns det flera sandhamnar längs vår långa kust om man tittar lite noggrant.
Just den här sandhamnen var ny, i alla fall för mig.

Är du på rull längs med kusten från Kalmar och söderut skall du få ett tips. Fäll ut blinkersen i Brömse, lämna trista E22:an och kör utmed kusten. Du rullar på fina men smala asfaltsvägar i ett kulturlandskap du sällan sett maken till. Det här är stengärdsgårdarnas land.
Kristianopel får du inte missa på vägen, kanske en kroppkakelunch men dissa den dyra, stora SCR-campingen och rulla vidare. Det kommer godis!

Sandhamn

Efter ca 2 mil kommer du fram till den här kustens Sandhamn, sväng av och efter någon kilometer når du ett litet fiskeläge med gästhamn och ett trettiotal ställplatser.
Det är lätt att bli lite sjötagen och hylla den raka horisonten men efter snart 200 mil längs vår kust börjar jag bli lite luttrad. Det finns mer att sätta betyg på än en rak horisont.

SandhamnMorgon2 2

Ställplatsen har det du behöver när det gäller service. Bra avstånd mellan bilarna och allt är rent och fräscht. Väl värt en fyra i betyg.
Då måste man även väga in miljön. Det här är en bra plats att tillbringa ett par dygn på.

Sandhamn 5

Nu råkar det vara så att mellan hamnkontoret och servicebyggnad har vi ett hål i väggen. Det visar sig vara hamnkrogen Sail Inn. Opretentiöst med en välbalanserad meny, sköna låtar på lagom volym och överkomliga priser höjer det här stället statusen på ställplatsen rejält.
Så skönt det är att bli positivt överraskad. Sail Inn får lätt fem husbilar för sin fish & chips men eftersom vi inte sätter olika betyg på delarna får ett allmänt betyg bli - fyra husbilar

Sandhamn 3

Sandhamn 4

Sandhamn 6

04A

Text och Bild:
Karta: Lantmäteriets fria kartor
Här hittar du ställplatsen

Husbilskompisar AB | 556434-2425
Stigen 1, 776 34 Hedemora
E-post: kansliet[at]husbilskompisar[dot]se

Utgivningsbevis 2017-009 Ansvarig utgivare: Gomer Swahn - Logga ut