JP Ajax Search Mobile

Mötesplats för livsnjutare på hjul!

Gästplats Gränna - Du välkomnas av ”gröna mattan” men får rulla ut den själv

Gränna stoltserar med en helt ny ställplats. Den ligger nere i hamnen och har utsikt över Vättern. Det här kan mycket väl vara en fingervisning om hur framtidens ställplatser kommer att se ut och fungera. Bra och lugnt läge, nära till krog och butiker. Går att förboka via nätet.

P1030706

Man har valt det lite udda namnet Gästplats Gränna. Det är inte mycket övrigt du kan önska, allt du behöver för några slappa dagar i polkagrisstaden vid Vätterns strand finns på plats. Tömning, fyllning, toa, dusch & tvättstuga. Dessutom en egen rulle konstgräs vid varje plats som man kan rulla ut om andan faller på. Servicehuset är nybyggt och superfräscht. Är alla fyra rum upptagna är det bara att sätta sig ner och vänta i loungen utanför.

P1030687

Kurrar det till i magen men lusten att grisa ner köket inte infinner sig finns det en utmärkt krog på mer eller mindre krypavstånd. Jag testade en fish & chips som fick mer än godkänt. En ganska klassisk meny med massor av godsaker, säkert något som passar alla.

P1030691

Dagens ljuspunkt var ändå ett besök i rökeributiken som ligger på krogens baksida. Andreas Greding vamröker fisk med själ och hjärta. Det blev jag varse när jag njöt av hans pepparlax till lunch dagen efter besöket. Kommer du vid rätt tid kan du komplettera fiskbiten med några nykokta kräftor.

P1030682

Som jag skrev i inledningen kan det här mycket väl spegla hur framtidens ställplatser kommer att se ut. Hög servicegrad, inhägnat och säkert. Platserna går att boka på plats eller i förväg via ett enkelt bokningssystem på nätet. Välj period, plats och betala med kort. En bra grej är att det finns ”väntplatser” utanför området där du kan stå utan el till en billigare peng om allt skulle vara fullbokat.

P1030698

Vid mitt besök sommaren 2022 kostade en plats 345:- och uppåt. Det här vet jag är ett pris som många skriker högt över men vill man ha den här standarden är det nog ett pris som vi kommer att få vänja oss vid i framtiden.

P1030699

Gästplats Gränna får tre husbilar i betyg. Det hade lätt kunnat bli fyra men det finns ett aber. Grännas Reningsverk råkar vara närmaste granne till ställplatsen. Där har man valt öppna bassänger. Resultatet blir att vid fel vind doftar det inte direkt nyponros på ställplatsen, så var det vid mitt besök. Jag fick förklarat för mig att det är en ovanlig vindriktning i Gränna men har man som jag otur så har man.

P1030708

3

Text & Bild: Gomer
Publicerad: 2022-09-04

Länk till platsen i vår ställplatslista, klicka här!
Här kommer du till webbsida och bokning

Husbilskompisar AB | 556434-2425
Stigen 1, 776 34 Hedemora
E-post: kansliet[at]husbilskompisar[dot]se
Support på portal & forum e-post och telefon vard. 9-19
Telefon: 010 - 220 30 02

Numret går till Husbilskompisar webbadministratör. Detta är inte numret ni skall ringa till ställplatser eller service.

Utgivningsbevis 2017-009 Ansvarig utgivare: Gomer Swahn