JP Ajax Search Mobile

Mötesplats för livsnjutare på hjul!

Nytillskott i Omniafamiljen!

För drygt ett år sedan kompletterade Koala Marketing som tillverkar och säljer det populära köksredskapet med ett galler. Många hade kommit på att förgräddade minibaguetter var ett perfekt sätt att få nygräddat morgonbröd även under husbilstrippen.
Problemet var att de lätt blev lite för välgräddade i botten när du ställde bröden direkt på botten. Det nya gallret fick upp bröden och gav en jämn gräddning.

omnia 8

För dig som inte vet vad en Omniaugn är kan vi berätta att det är en miniugn som du ställer direkt på gasollågan i husbilen. I den lilla "Kakformen" får du smaskiga gratänger, nybakt sockerkaka, hemgjord pizza och mycket mer.

Nu kommer ännu en nyhet som underlättar för oss husbilister. Koala Marketing har tagit fram en silikoninsats som passar perfekt i ugnsformen. Med ett begränsat antal liter vatten i tanken blir det betydligt enklare att rengöra formen efter användning.

omnia 2

Försäljningen startar upp i februari och formen finns bland annat att få tag i hos Kama Fritid.
Under Caravanmässan i Kista som börjar 18e februari kan du beskåda underverket i Campingvaruhusets monter och även få en bit nygräddad sockerkaka innanför västen.
Som en extra bonus bjuder vi på ett eget kompisrecept för Omnian.

omnia 0289

Laxlasagne med spenat

Det finns några saker som jag redan nu lärt mig. Smöra! Smöra ännu mer och när du är klar, smöra lite till.Det är nämligen lätt att bränna i botten på ugnen.

Sedan fick jag en erfarenhet till. När lasagnen var klar stoppade jag glatt in den runda ugnen i diskmaskinen, gör inte det!
Aluminium skall handdiskas annars får den en ful yta och ser långt ifrån rolig ut. Funktionen påverkas inte men det är betydligt trevligare att ställa fram en skinande form istället för min som snarast kan ses som kamoflagefärgad.

Som sagt i dag skall vi göra en laxlasagne. Jag gjorde receptet för så där en femton år sedan.
Rätten har blivit populär på bjudluncher. Ganska enkel och går rätt fort att göra.

Listan på vad du behöver hittar du i slutet. Jag börjar med att vispa ihop en bechamelsås och under tiden den kokar upp häller jag ganska rikligt med olivolja i en stekpanna.
När såsen kokat upp kryddar jag den med den frysta örtkryddan och vitpeppar. sedan får den stå på svag värme under tiden jag halstrar den gravade laxen i olivoljan.

Laxskivorna skall bara ner någon minut i den heta oljan så du får lite spänst i skivorna, samtidigt lockar du fram lite sälta i fiskbitarna. Lägg upp fisken på ett fat, behåll oljan i pannan!

Nu är det dags för Omniaugnen, nu tjatar jag!
Smörj, smörj lite till å så en gång till. Nu häller du ner olivoljan från stekpannan i botten, se till att den fördelar sig jämt.
Oljan har tagit upp smak av laxen och gör det extra smaskigt.Bottna formen med den frysta spenaten. Ett jämt lager som täcker botten.
Täck spenaten med ett lager lasagneplattor och fyll på med sås så du nästan når upp till plattorna.

Lägg ner hälften av laxskivorna jämt fördelat runt formen och smula ner en tredjedel av osten ovanpå, krydda med lite finmalen svartpeppar.
Täck med lasagneplattor, fyll på med sås och börja med ett nytt lager, resten av laxen, den andra tredjedelen av osten, lite svartpeppar samt avsluta med ett nytt lager av de gröna plattorna.Häll på resten av såsen och smula på det sista av Mozarellaosten.Såsen skall täcka hela anrättningen, plattorna suger i sig massor av vätska under gräddningen.

Grädda i ca 45 minuter och känn med en sticka så plattorna är rejält mjuka.Gräddar du på vanlig spis skall platta vara på högsta fart. Kör du på gasol skall lågan vara strax över sparlåga, den lägsta värmen. En fördel är att förvärma den rostfria underdelen ett par minuter på hög värme innan du ställer på ugnen.

Det här behöver du:

Bechamelsåsen.
100 gr smör
3 rågade matskedar vetemjöl
8 dl normalmjölk
1 fryst förpackning av Findus örtkryddor
Vitpeppar.

Lasagnen
6-7 gröna lasgneplattor, gärna Barilla
200-250 gr skivad, gravad lax
1 Mozarellaost
En förpackning fryst spenat
1/2 dl olivolja av bra kvalitet
finmalen svartpeppar

Text, recept: Gomer
Bilder: Gomer samt Koala Marketing


070-466 90 85

Smaskiga Omniarecept hittar du i Facebookgruppen för Omniaälskare HÄR

Husbilskompisar AB | 556434-2425
Stigen 1, 776 34 Hedemora
E-post: kansliet[at]husbilskompisar[dot]se
Support på portal & forum e-post och telefon vard. 9-19
Telefon: 010 - 220 30 02

Numret går till Husbilskompisar webbadministratör. Detta är inte numret ni skall ringa till ställplatser eller service.

Utgivningsbevis 2017-009 Ansvarig utgivare: Gomer Swahn