JP Ajax Search Mobile

Mötesplats för livsnjutare på hjul!

Bureå Båtsällskap - Så tyst

Det behöver verkligen inte vara en perfekt minicamping med extra allt för att en ställplats skall vara njutbar. Sväng av från E4:an mot Bureå strax innan Skellefteå om du åker norrut. Efter ett par kilometer mellan villor når du Bureå Båtsällskap.

Absolut ingen lyx. 6 ställplatser där du står på rad så alla får sjöutsikt ut över hamnen. Ett lite slitet servicehus men skinande rent. Du betalar med Swish och servicedelen är öppen dygnet runt. Ett plus är att det finns bastu om du känner för en stund i värmen.

Det är el till samtliga platser och dom är väl utmärkta med skyltar ganska högt upp på elstolparna. Tillåter väder och vind funkar det bra att rulla ut markisen mot gräsytan bredvid bilen. 

IMG 4879

Vatten kan du fylla och det finns ett rör i marken där du kan tömma din kassett. Däremot kan du inte bli av med gråvattnet men det löser sig enkelt om du har en ”wassertaxi” med dig. Då går gråvattnet ner i samma hål som latrinen. Att försöka smita från avgiften är inget att rekommendera. Den äldre generationen i klubben har tagit som ett kall att kontrollera att bara betalande gäster står på plats. Minst 10 ”kontrollanter” passerade revy varje dag. Det enda som störde friden faktiskt.

IMG 4882

Bureå är en ställplats där det är så tyst så det nästan ringer i öronen. Ett lugnt läge med bra platser, den service du behöver finns på plats. Enda nackdelen är ganska begränsade promenadvägar för voffen, det blir många turer fram och tillbaka längs hamnen under ett dygn. 175 :- (2024) med el är absolut inget överpris.
Bureå får tre starka husbilar, inte minst för att största möjliga tystnad råder.

3

Text & bild: Gomer Swahn
Publicerad 2024-07-09

Husbilskompisar AB | 556434-2425
Stigen 1, 776 34 Hedemora
E-post: kansliet[at]husbilskompisar[dot]se

Utgivningsbevis 2017-009 Ansvarig utgivare: Gomer Swahn - Logga ut