JP Ajax Search Mobile

Mötesplats för livsnjutare på hjul!

Storaffär i svensk besöksnäring

Maria Tara, VD Grönklittsgruppen och Johan Söörs, VD United Camping

United Camping-koncernen, Skandinaviens största campingkedja, förvärvar 39,7 procent av aktierna i Grönklittsgruppen AB (publ). Med detta befäster United Camping-koncernen sin ledande position inom svensk besöksnäring, med stora tillväxtambitioner framöver. Genom transaktionen får Grönklittsgruppen en stark ägare och affärspartner.

United Camping-koncernen bedriver campingverksamhet under varumärket First Camp och har idag 45 destinationer i Sverige och Danmark. Grönklittsgruppen driver en skiing & outdoor-del genom skidanläggningarna i Orsa-Grönklitt och Tänndalen samt Orsa rovdjurspark, och har även nio campingar i Sverige. Tillsammans omsatte First Camp och Grönklittsgruppen drygt 750 miljoner kronor i 2020.
Nu förvärvar United Camping-koncernen, genom dotterbolaget United Camping Bidco AB, 39,7 procent av aktierna i Grönklittsgruppen AB (publ). Säljare är Inlandsinnovation AB, Mittkapital i Jämtland och Västernorrland AB, Ekonord Invest AB och Orsa Besparingsskog.

United Camping-koncernens styrelseordförande Karl Svozilik kommenterar affären:
”Grönklittsgruppen är en fin och välskött verksamhet som vi ser mycket utvecklingspotential i, både i skiing & outdoor och camping. Avsikten med vårt ägande är att bidra på bästa sätt till att utveckla Grönklittsgruppen och arbeta för att långsiktigt stärka den lokala verksamheten genom investeringar”.

Jörgen Larsson, VD för Inlandsinnovation, bekräftar att denna lösning ger goda förutsättningar att utveckla Grönklittsgruppen:
”Som representant för säljargruppen bedömer vi att detta är en bra lösning för både våra ägare och för Grönklittsgruppen. United Camping-koncernen är en ansvarsfull och seriös aktör, som uttryckligen avser att utveckla och investera i verksamheten. Beslut om försäljningen har fattats efter en längre och omfattande försäljningsprocess där Handelsbanken Capital Markets har bistått säljargruppen med transaktionen”.

Både United Camping-koncernens VD Johan Söör och Grönklittgruppens VD Mari Tara ser positivt på affären:
”Grönklittsgruppen har många fina anläggningar och vi är mycket nöjda med att United Camping-koncernen nu blir huvudägare i bolaget. First Camp har välutvecklade försäljningskanaler – bland annat firstcamp.se som är Skandinaviens största bokningssajt för camping och stugboende – och vi tror det finns flera spännande samarbeten mellan First Camp och Grönklittsgruppen som kan bidra till att ännu fler gäster hittar till båda bolagens fina anläggningar. De senaste fyra åren har vi investerat cirka 300 miljoner kronor i att bygga ut och förbättra våra campingar i First Camp, med framgångsrikt resultat.  Vi ser stor potential att göra investeringar även inom Grönklittsgruppen”, säger Johan Söör.

Mari Tara fyller i: ”Jag välkomnar United Camping-koncernen som ny huvudägare i Grönklittsgruppen, och hoppas att detta kan bli en katalysator för att fånga all den utvecklingspotential som finns i både vår skiing & outdoor- och camping-del.”
Affären är villkorad av Konkurrensverkets godkännande, vilket väntas erhållas under april 2021. Efter att affären är genomförd avser United Camping-koncernen, att tillsammans med styrelse, VD och övriga intressenter i Grönklittsgruppen, utvärdera hur Grönklittsgruppen kan ges bästa möjligheter att kraftfullt utveckla hela verksamheten.

Text & Bild: First Camp
publicerad 2021-03-11

Husbilskompisar AB | 556434-2425
Stigen 1, 776 34 Hedemora
E-post: kansliet[at]husbilskompisar[dot]se
Support på portal & forum e-post och telefon vard. 9-19
Telefon: 010 - 220 30 02

Numret går till Husbilskompisar webbadministratör. Detta är inte numret ni skall ringa till ställplatser eller service.

Utgivningsbevis 2017-009 Ansvarig utgivare: Gomer Swahn - Logga ut