JP Ajax Search Mobile

Mötesplats för livsnjutare på hjul!

En unik kombination för Sverige!

Tar du en tur längs västra sidan av Vättern finns det en unik plats som du inte får missa. En bit söder om Hjo finns en avtagsväg från 195:an där det är skyltat mot Gate, Inte gejt som på engelska utan just Gate på ren svenska. Efter ett par kilometer inåt landet hamnar du i en för Sverige unik kombination, ställplats och bisonfarm. 

När du kommer fram till anläggningen börjar den med en vanlig parkering, ta dig vidare in på gårdsplanen och förbi ladan, där möts du av en ställplats för tio bilar med vidunderlig utsikt över Vättern.

1

När du väl boat in dig är det dags för upptäcktsfärd. Anläggningen andas personlighet och omtanke. Det är helt enkelt så att värdparet, Jennie Johansson och Simon Althans har öppnat upp sitt hem just för dig.

10Jennie och Simon utanför den nyöppnade krogen

12Varje dag under säsongen kan du som besökare åka guidad tur för att få närkontakt med bisonoxe, häftigt!

I gårdsbutiken har samtliga produkter en anknytning till farmens fyrfota innevånare. Du kan handla lokalproducerade produkter, bisonkött samt konsthantverk producerat med råvaror från gårdens djur.

4

6

Knorrar det i magen är det bara att kliva på in på krogen som inte går att missa. Saloon står det över dörren och i den mysiga krogen med känsla från Vilda Västern kan du avnjuta en bisonburgare eller varför inte en macka med kallt bisonkött. Priserna är humana och med fullständiga rättigheter är det inga problem att avnjuta maten tillsammans med en kall öl av starkare sort, klart du skall göra det! Du ska ju ändå sova över. 

8

9

Av de mäktiga djuren syns inte mycket på själva gården. Dom smaskar gräs i olika hägn runt om på markerna. Så vill du skryta med i vinter att du minsann haft närkontakt med en bison får du snällt kliva upp på traktorkärran och åka med på en guidad tur ut i bisonland.

Hoppar du den guidade turen är det bara att njuta av lantmiljön och den fantastiska utsikten. Varför inte umgås en stund med gårdsplanens okrönta härskare, en härlig klunga frigående höns som är lika nyfikna på dig som du är på dom.

13

2

Text & Bild: Gomer

Husbilskompisar AB | 556434-2425
Stigen 1, 776 34 Hedemora
E-post: kansliet[at]husbilskompisar[dot]se
Support på portal & forum e-post och telefon vard. 9-19
Telefon: 010 - 220 30 02

Numret går till Husbilskompisar webbadministratör. Detta är inte numret ni skall ringa till ställplatser eller service.

Utgivningsbevis 2017-009 Ansvarig utgivare: Gomer Swahn - Logga ut