JP Ajax Search Mobile

Mötesplats för livsnjutare på hjul!

Världens första lyxhusbil med krockkuddar

Med sitt nya säkerhetskoncept har Niesmann+Bischoff skapat en milstolpe
Polch, mars 2018 – Den som idag köper en ny personbil, kan vara säker på en sak: Den är försedd med krockkuddar.
Men den som har lekt med tanken att skaffa sig en husbil i lyxklassen, och har studerat utrustningslistan ingående, har ändå inte kunnat hitta några krockkuddar.

niesman

Men nu har det blivit ändring på det: I sina nya Flair-modeller har den tyska husbilstillverkaren Niesmann+Bischoff utvecklat de första lyxhusbilarna av liner-modell – en husbilstyp som vanligtvis byggs på ett Iveco Daily-chassi – som är försedda med krockkudde för både förare och passagerare. Därigenom har man åstadkommit ett genombrott när det gäller den passiva säkerheten, trots att det ännu inte finns något lagkrav på krockkuddar i husbilar.
Bästa möjliga skydd för förare och passagerare.

niesman 2

”Många bilägare är säkerligen förvånade över att dessa stora och lyxiga husbilar fram till nu inte har varit försedda med krockkuddar”, säger Niesmann+Bischoffs vd Hubert Brandl. ”Men med den speciella konstruktionen hos denna typ av bilar, har det inte varit så enkelt att förse förar- och passagerarplatserna med krockkuddar. Men som första tillverkare i branschen har vi tagit oss an denna utmaning, och resultatet övertygar. Vi har lyckats att förse Flair med ett säkerhetskoncept som vid en eventuell olycka ger bästa möjliga skydd för både förare och passagerare. Säkerhetskonceptet ingår i bilens standardutrustning, och betingar inte något pristillägg.”

niesman 4

Till det skräddarsydda säkerhetskonceptet hör dessutom elektronisk sladdparering (ESP) och bältesåtstramare av högsta klass. Nytt är också det så kallade Pedal Release-systemet, som ger extra skydd åt föraren. Vid en kollison kommer nämligen bromspedalen att fällas framåt, så att risken för skador på fötter och underben minskar högst avsevärt. Denna film visar tydligt, hur det nya säkerhetskonceptet är uppbyggt: https://www.niesmann-bischoff.com/en/flair/#video737

Text & Bild: Niesmann+Bischoff

Husbilskompisar AB | 556434-2425
Stigen 1, 776 34 Hedemora
E-post: kansliet[at]husbilskompisar[dot]se
Support på portal & forum e-post och telefon vard. 9-19
Telefon: 010 - 220 30 02

Numret går till Husbilskompisar webbadministratör. Detta är inte numret ni skall ringa till ställplatser eller service.

Utgivningsbevis 2017-009 Ansvarig utgivare: Gomer Swahn