JP Ajax Search Mobile

Mötesplats för livsnjutare på hjul!

Vinön - En pärla i Hjälmaren

Vinön ligger i sjön Hjälmaren och är den största ön i sjön.  I dag har ön ca. 120 bofasta ett antal sommargäster och ett litet värdshus som är öppet under sommaren.  Ställplatsen finns på den norra delen och kombineras med gästhamn och badplats. Ingen service och ställplatserna är onumrerade på badplatsens gräsparkering. Du når Vinön via vägverkets färja från Hampetorp norr om Vingåker. Färjan är gratis och tar ca 25 minuter.

IMG 3611

vinonIZ

Förra året fick jag tipset om Vinön av en husbilskompis. Dom hade varit där några dagar och Olle var helt lyrisk. Eftersom han är en klok man med gott omdöme gick jag och klurade på om inte ön var värd ett besök.
Sagt och gjort, plötsligt så stod jag på färjan på väg mot mitt första besök på Hjälmarens största ö.

IMG 3651

Du åker iland på den södra sidan men turen över öns ”genomfartsled” tar max 10 minuter. Framme vid den norra sidan möts du av mixen badplats, ställplats och gästbrygga.
Hembygdsföreningen har även iordningställt boulebana, dart samt en väl tilltagen grillplats. Badplatsen är mysig med sandstrand och långgrund så det funkar även för minstingarna.
Det finns fina promenadstigar runt ön med bivis nästan trolska miljöer.

För att få ett bra betyg av Husbilskompisar krävs det inte konstgräs, WiFi, fullservice. Det räcker gott att de som skapat ställplatsen gjort det med själ och hjärta. Vinön är en sådan plats. Ingen service att tala om men en miljö och omtanke i botten som ger hela fyra husbilar.

04


Se mer om ställplatsen HÄR
Länk till Hembyggdsföreningen HÄR
Text & Bild:

Husbilskompisar AB | 556434-2425
Stigen 1, 776 34 Hedemora
E-post: kansliet[at]husbilskompisar[dot]se
Support på portal & forum e-post och telefon vard. 9-19
Telefon: 010 - 220 30 02

Numret går till Husbilskompisar webbadministratör. Detta är inte numret ni skall ringa till ställplatser eller service.

Utgivningsbevis 2017-009 Ansvarig utgivare: Gomer Swahn - Logga ut