JP Ajax Search Mobile

Mötesplats för livsnjutare på hjul!

Smedjebacken - Här börjar Dalarna

Följer du riksväg 66 norrut så är Smedjebacken den första orten du stöter på i Dalarna. En gammal bruksort med en lång historia. Vi koncentrerar oss på hamnområdet med fokus på båtklubben. Där hittar du nämligen en ställplats som heter duga. Men det finns mycket mer att upptäcka på den lilla orten.

IMG 0878

Första gången jag besökte Smedjebackens Båtklubb 2008 fans det fem provisoriska ställplatser på gräsmattan intill klubbhuset. Mycket har hänt sedan dess. Idag har man tjugo platser på hamnplanen, alla med godkänd elanslutning.

P1030134

Påfyllning av vatten, tömning av toa finns inom området samt även tvättmaskin. Dusch och toa hittar du i det nybyggda hamnkontoret. En eloge till Smedjebackens kommun för tömningsstationen av svart- och gråvatten, samt påfyllning av vatten som ligger på vägen mot Borlänge, bara en kilometer från hamnen.

P1030130

Tröttnar du på utsikten över Norra Barken och livet i hamnen finns det massor att pyssla med. Helt ny minigolfbana, ångbåtar vid kaj, utombordarutställning samt lokstall ligger i bekväm närhet.

 7001631

Suger det till i magen är restaurang Bryggan, granne till klubben, öppen juni-augusti. Inom några minuters promenad hittar du centrum med fler krogar, matbutik m.m.

IMG 3108

Tar toatabletterna slut, är det dags för nya utemöbler eller något annat i tillbehörsväg är det inga problem. I Smedjebacken hittar du nämligen en av landets mer välsorterade tillbehörsbutiker. LWHusvagnar hittar du direkt efter infarten från riksvägen.

20240219 165031651 iOS

En bra plats att stå på med mycket att göra, bra butiker och fina promenader med fyrbenta vänner ger fyra husbilar i betyg.
Missa inte Smedjebacken om du rullar in i Dalarna!

4

Text & Bild: Gomer Swahn
Publicerad 2024-02-19

Husbilskompisar sysslar inte med betalda artiklar. Allt vi skriver gör vi utifrån en redaktionell synvinkel.
Ibland handlar dock artiklar om produkter som kommer från våra annonsörer eller så förekommer sådan information i texten.
Då redovisar vi det i slutet av artikeln.
LW-Husvagnar är en annonspartner till Husbilskompisar

Husbilskompisar AB | 556434-2425
Stigen 1, 776 34 Hedemora
E-post: kansliet[at]husbilskompisar[dot]se
Support på portal & forum e-post och telefon vard. 9-19
Telefon: 010 - 220 30 02

Numret går till Husbilskompisar webbadministratör. Detta är inte numret ni skall ringa till ställplatser eller service.

Utgivningsbevis 2017-009 Ansvarig utgivare: Gomer Swahn - Logga ut