JP Ajax Search Mobile

Mötesplats för livsnjutare på hjul!

Rälla Camp-Inte värt besväret!

I mitten av augusti var det dags för en Ölandstur. Räknade med att rulla över bron rätt sent så det var läge att boka nattplats första natten på ön. Letade runt lite och bestämde mig till slut för att Rälla Camp verkade vara ett bra alternativ. Dom lockade med fredagsmys och trevlig restaurang och det lät ju spännande eftersom det var fredagsnatten jag skulle stå där.

IMG 3577

Jag rullade in sen eftermiddag och på bokningstavlan vid infarten kunde jag notera att hälften av platserna var bokade. Först undrade jag om jag åkt fel. En tom grusplan med ett ruckel till husvagn som inte såg ut att ha rullat på många år och en tom husbuss var allt som fanns på plats.

Jag letade upp platsen jag bokat och gav mig sedan ut på upptäcktsfärd. På webbsidan lockade man med fina promenadvägar men det enda jag hittade var ett lerigt fällt som granne där man höll på att avverka. Knatade vidare för att hitta det utlovade servicehuset och framför allt restaurangen där jag tänkte smörja kråset framåt kvällen.

IMG 3574

Informationsskyltar lyser med sin frånvaro men när jag nosat mig fram till en lång gång som verkar leda in i anläggningen som för övrigt är låst och tillbommad möts jag av den här sommarens otrevligaste budskap.

När gången tar slut öppnar sig något som förmodligen varit en sommarkrog men som nu är deprimerande nedstängd med avstängda kylar och dynor på hög. Inser att servicehuset är inget annat än krogens toaletter och dusch.

IMG 3578

Tillbaka ut på planen går jag förbi glasskiosken, lika stängd den och inser att jag kommer att tillbringa natten 50 meter från en av Ölands mest trafikerade vägar och förmodligen i ensamhet, bokningstavlan till trots. Biter ihop, jag har ju ändå betalat 240 spänn! När jag skall koppla in elen är måttet rågat. Med en elinstallation som skulle få varje avliden elektriker att snurra som en propeller i sin grav är beslutet enkelt, jag söker ett annat nattläger.

IMG 3579

I skrivandes stund i början av november går jag in på företagets webbsida som helt saknar vettig information och som har ett stort felmeddelande. Jag får leta mig fram till den engelska varianten för att få klart för mig att det är stängt.

dump1

Det här kanske är ett toppen partyställe med fantastisk mat i högsäsong, ett ställe man bara sover på för att festa och äta gott. Må så vara men då skall man vara ärliga med det i sin information. 

Det är inte ofta dom dyker upp, den överkryssade husbilen som betyg men det här blir årets första.

nix
Text & Bild: Gomer Swahn
Publicerad 2023-11-06

Husbilskompisar AB | 556434-2425
Stigen 1, 776 34 Hedemora
E-post: kansliet[at]husbilskompisar[dot]se
Support på portal & forum e-post och telefon vard. 9-19
Telefon: 010 - 220 30 02

Numret går till Husbilskompisar webbadministratör. Detta är inte numret ni skall ringa till ställplatser eller service.

Utgivningsbevis 2017-009 Ansvarig utgivare: Gomer Swahn - Logga ut