JP Ajax Search Mobile

Mötesplats för livsnjutare på hjul!

Alla sätt är bra utom dom dåliga

Jo så brukar man ju säga. Att sätten är många i försöken att rycka av en husbilist några hundringar för en övernattning har vi blivit varse det senaste åren.

En efter en dyker dom upp, appar, webbsidor som erbjuder tjänster runt övernattning med husbil. Många äro kallade men få är utvalda. Hittills har vi inte sett några bokningssidor som sticker ut och erbjuder bra funktioner och ett stort utbud. Förmodligen kommer agnarna att skiljas från vetet de närmaste åren så bara en eller två aktörer blir kvar med sina tjänster.

Idag hittade vi på Husbilskompisar det senaste tillskottet till den brokiga floran.
Appen heter Eremit och affärsidén är att samla skogsägare i landet som har en P-plats att erbjuda oss husbilister. Tanken är nog god men genomförandet har en hel del övrigt att önska. Tyvärr kunde jag inte testa appen eftersom den bara finns till Android, jag som Macfreak får hålla mig till datorn eller webbläsaren i telefonen. Det stör faktiskt inte så mycket eftersom sidan är helt responsiv och funkar bra i telefonen.

Det som är mindre bra är det prisläge man valt. Jag tittade runt och fick klart för mig att en parkering i skogen utan service betingar ett pris från 100-350 kronor per natt, dessutom med en toppnotering på 500 kronor. I det dom kallar högsäsong var de flesta priser i den övre delen av skalan. Att starta upp en iofs lovvärd funktion utan att titta på hur den övriga prisbilden ser ut är ett märkligt sätt att närma sig landets husbilister. Att ta 200-300 kronor per natt för en parkering utan någon som helst service när en vanlig ställplats har samma prisbild och då ingår ofta tömning, fyllning, servicehus och el är för mig en gåta.

Dessutom verkar man inte ha läst på vad som gäller för våra fordon, jag citerar från webbsidan.
”Gäller Allemansrätten? I Sverige råder allemansrätt d.v.s. alla har rätt att vistas i naturen. Platsen som du bokar kan nyttjas av andra och du garanteras endast att nyttja övernattningsplatsen”. Att på det här sättet blanda ihop äpplen och päron är synnerligen olyckligt. Vi på Husbilskompisar jobbar aktivt för att sprida ett annat budskap via våra kanaler. Allemansrätten har inte ett pillevitt med husbilar att göra! När det gäller våra fordon är det allmänna- och lokala trafikföreskrifter som gäller samt terrängkörningslagen, inget annat.

Normalt brukar vi bara betygssätta ställplatser och campingar men idag blir det ett undantag,
Eremit får en överkryssad husbil så länge prisbilden och informationen på webbsidan är som den är.

00

Vi har sökt kontakt med upphovsmännen till webbtjänsten utan framgång.

Text & Bild: Gomer
Här kan du läsa mer om Allemansrätten.
Publicerad 2021-02-11

Husbilskompisar AB | 556434-2425
Stigen 1, 776 34 Hedemora
E-post: kansliet[at]husbilskompisar[dot]se
Support på portal & forum e-post och telefon vard. 9-19
Telefon: 010 - 220 30 02

Numret går till Husbilskompisar webbadministratör. Detta är inte numret ni skall ringa till ställplatser eller service.

Utgivningsbevis 2017-009 Ansvarig utgivare: Gomer Swahn