JP Ajax Search Mobile

Mötesplats för livsnjutare på hjul!

Persköp - Ordning och reda

Det är som att vakna i ett villaområde på Lidingö i Stockholms närhet. Förutom någon granne som hämtar posten i morgonrock är det knäpp tyst. Men vi pratar inte om lyxvillor, här gäller husbilar och istället för att vittja postlådan vattnar man hunden, i övrigt - Stöööörsta möjliga tystnad!
Vi pratar Persköps Ställplats.

PerskopKartaPil

Persköp hittar du mitt ute i ingenstans en bit från Örkelljunga. Du tar dig dit på smala men asfalterade vägar. Ställplatsen blev ju årets ställplats 2017 och med all rätt.
Här har man tänkt till och det rejält. All service du kan önska dig finns på plats. Då dessutom i ett skick som nytt. Platserna är väl markerade med väl tilltagna säkerhetsutrymmen mellan bilarna.
Hög mysfaktor alltså

perskop 3

Betalningen är enkel, välj ut en plats, ställ dig där och betala sedan med kort och tryck på knappen för din plats. Betalt och upptaget markerat. Har du glömt att köpa mjölk till fikat kan du pipa in till Örkelljunga och sätta upp en skylt med upptaget under tiden. Bra tänkt då det inte finns butik i närheten!

perskop

Tömning av latrin och gråvatten samsas med en service som jag bara sett på ett par platser tidigare hunddusch.
Servicen för hundar verkar som ett naturligt inslag här på Persköp. Det verkar vara standard med minst en mindre hund av knämodell som stående attribut i bilen.
Den fyrbenta kompisen har dessutom utmärkta stigar att upptäcka vid besöket.

perskop 2

perskop 4

Vad finns då att göra? Absolut ingenting! Vill du ha puls, aktiviteter, något som ständigt händer, då åker du inte hit, ta dig ut till kusten. Här består aktiviteten av att sitta utanför husbilen och titta på husbilister som sitter utanför husbilen och … osv.

En perfekt plats för ett par, två, tre ekipage som vill umgås och äta gott i lugnt och städat samkväm. Några vildare tillställningar är nog inte att rekommendera, det ses nog varken med blida ögon eller ens accepteras.
Persköp är klart värd fyra husbilar. Gillar du lugnet, ta en tur dit.
04A

Text och Bild: Gomer
Karta: Lantmäteriets fria kartor
Här hittar du vår ställplatsinfo

Husbilskompisar AB | 556434-2425
Stigen 1, 776 34 Hedemora
E-post: kansliet[at]husbilskompisar[dot]se
Support på portal & forum e-post och telefon vard. 9-19
Telefon: 010 - 220 30 02

Numret går till Husbilskompisar webbadministratör. Detta är inte numret ni skall ringa till ställplatser eller service.

Utgivningsbevis 2017-009 Ansvarig utgivare: Gomer Swahn - Logga ut