JP Ajax Search Mobile

Mötesplats för livsnjutare på hjul!

Bläse Kalkbruk - Väldigt mycket Gotland

I stort sett så långt norr ut du kan komma utan att ta färjan över till Fårö hittar du Bläse. Kalkbruket ägdes tidigare av Euroc som skänkte hela anläggningen till Stiftelsen Bläse Kalkbruk Industriminne. Idag är det den ideella föreningen Bläse Kalkbruk som driver platsen.

IMG 1457

Det här blir väl så mycket Gotland man kan hitta på ett ställe. En karg natur, låg växtlighet och sand och sten så långt ögat når. Många husbilister uppskattar om det finns aktiviteter på en ställplats, det finns det i Bläse.

IMG 1468

Besök kalkbruksmuseet, ta en tur upp till stenbrottet med stentåget. Det gamla brottet är numera vattenfyllt och resan tar ca 40 minuter.

Kurrar magen är det snabbt avhjälpt Bläse Bistro i Kalkladan. Där kan du kalasa på hemlagat, glass & fika. Här hittar du lokalproducerat i långa rader. Under några veckor sommartid kan du njuta av konst i Ställverket.

IMG 1473

Ställplatsen vid Bläse Kalkbruk är något du inte får missa under ditt Gotlandsbesök. En komprimerad upplevelse där det mest gotländska finns på plats. Den unika naturen, lokal kultur och närproducerat. Du bokar ställplatsen direkt på nätet eller åker dit och hoppas på en ledig plats.

Bläse är en utmärkt plats att tillbringa en eller ett par nätter där det är väldigt mycket gotlandskänsla. Vi ger Bläse tre husbilar. Hade det funnits möjlighet att tömma latrin hade det lätt blivit fyra.

3

Text & Bild: Gomer Swahn
Publicerad 2024-02-07

Husbilskompisar AB | 556434-2425
Stigen 1, 776 34 Hedemora
E-post: kansliet[at]husbilskompisar[dot]se
Support på portal & forum e-post och telefon vard. 9-19
Telefon: 010 - 220 30 02

Numret går till Husbilskompisar webbadministratör. Detta är inte numret ni skall ringa till ställplatser eller service.

Utgivningsbevis 2017-009 Ansvarig utgivare: Gomer Swahn