JP Ajax Search Mobile

Mötesplats för livsnjutare på hjul!

Nysäters Gästhamn - Där lugnet råder

Rullar du runt i Värmland är Nysäters Gästhamn värd ett besök. Svänger du av E45:an riktning Årjäng mellan Grums och Säffle är du strax framme. Nysäter är ett litet lugnt samhälle där det knappast händer några världshändelser. Men är du ute efter lugn och mys har du kommit rätt.

Något för dig som söker en lugn plats att fördriva några dygn på. Här finns alla önskvärda faciliteter och dessutom med gångavstånd till samhället Nysäter. Där hittar du matbutik, café m.m.

IMG 2938

Ställplatsen består egentligen av två olika parkeringar. En bredvid servicehuset med spottavstånd till ån som i sakta mak flyter förbi. I servicehuset hittar du förutom toa och dusch ett kök, gemensamhetsutrymmen och ett litet bibliotek om läslusten skulle pocka på. Det finns även en gemensam uteplats som är perfekt att avnjuta en medhavd fika på under soliga dagar medans Byälven sakta flyter förbi.

IMG 2952

Den andra parkeringen ligger lite längre in på ställplatsen och där finns gott om plats för både husbilar och husvagnar på mixad gräs/grusyta.

IMG 2943

IMG 2946

Vill du bättra på kunskaperna inom kultur finns marknadsbodarna, Museum Smedjan och inte långt från ställplatsen ligger Värmlands Vikingacenter. På centret anordnar man speciella arrangemang men har även en permanent utställning. Bakom den finns en lekplats där tuffa ungar kan låna sköldar och träsvärd för att puckla på varandra efter bästa förmåga, men förhoppningsvis under ordnade former.

En bra ställplats med massor att pyssla med under besöket. Vi ger Nysäter en stark trea, fler sådana ställplatser tack!

3

Text & Bild: Gomer Swahn
Publicerad 2024-03-01
Du hittar massor av artiklar om svenska ställplatser HÄR!

Husbilskompisar AB | 556434-2425
Stigen 1, 776 34 Hedemora
E-post: kansliet[at]husbilskompisar[dot]se

Utgivningsbevis 2017-009 Ansvarig utgivare: Gomer Swahn - Logga ut