JP Ajax Search Mobile

Mötesplats för livsnjutare på hjul!

Ny ställplats i Mönsterås

Det har ju blivit alltmer populärt att byta fokus i båtklubbar under sommarhalvåret. Allt fler klubbar har insett att den tomma planen för vinterförvaring kan bli en riktig kassako. Det här har Mönsterås Segelklubb tagit till sig.

Kommer du rullande på E22 så skall du hålla ögonen efter avfarten till Oknö, den ligger strax söder om centrum. Kör Nynäsvägen och efter några kilometer spejar du efter en ställplatsskylt åt vänster. Strax intill vägen ligger Mönsterås Segelklubb. En liten mysig båtklubb som under midsommarhelgen invigde sin ställplats för husbilar.

P1030933
Vid klubbhuset hittar du toa och dusch.

Klubbens ställplatser är fortfarande i uppstartsläge så idag erbjuder man sex ställplatser på hamnplanen och två platser med direkt anslutning till vattnet. Dom ligger på gräs och kommer säkert att kallas gräddhyllan framöver. Här står man kungligt med spottavstånd till plurret. Än så länge erbjuder man dusch, toa och fyllning av vatten som service.

P1030950

Sören Svensson är eldsjälen i klubben som sett till att ställplatserna blivit verklighet berättar.
- Vi kör det här som ett testår. Blir det succé finns planer på ett nytt servicehus kanske redan till nästa år. Allt hänger på om man kan vaska fram det kapital som behövs. I år har det faktiskt varit fler husbilar på besök än båtar i gästhamnen, så det ser lovande ut.

P1030952
Sören lämnar över stafettpinnen eller snarare väskan till Ingalill och Wåge Nilsson som är dagens hamnvärdar.

Sören avslutar med att det viktigaste nu är att komma ut på de olika webbsidorna och apparna som hjälper husbilar att hitta rätt.
Den här säsongen tar man 150: - natten och du kan betala med Swish eller kontanter (även euro). Det behövs verkligen fler bra ställplatser i landet och det här är en bra initiativ. Kan man på sikt få till servicenivån och kanske några fler platser blir det här riktigt bra.

Mönsterås Segelklubb får tre husbilar i betyg, inte minst för den makalösa utsikten.

3


Text & Bild: Gomer Swahn
Publicerad: 2022-07-11

Länk till platsen i vår ställplatslista, klicka här!


Husbilskompisar AB | 556434-2425
Stigen 1, 776 34 Hedemora
E-post: kansliet[at]husbilskompisar[dot]se
Support på portal & forum e-post och telefon vard. 9-19
Telefon: 010 - 220 30 02

Numret går till Husbilskompisar webbadministratör. Detta är inte numret ni skall ringa till ställplatser eller service.

Utgivningsbevis 2017-009 Ansvarig utgivare: Gomer Swahn - Logga ut