JP Ajax Search Mobile

Mötesplats för livsnjutare på hjul!

Tängerdalen, sjönära och barnvänligt

Åker du riksväg 50 norrut från Falun så hamnar du efter sisådär en tre mil i samhället Tängerdalen. Mitt i byn, på höger sida kan du inte missa ställplatsen och campingen. Tängerdalen Camping & Café ligger en spottlängd från vägen. Närheten till den trafikerade riksvägen tror du kanske kan vara en bullerfaktor men störningen är minimal. Receptionen fungerar som en bullervägg och dessutom sluttar ställplatsen ner mot sjön Tängran.

IMG 1197

Den gamla skolan från 1800-talet blev ställplats redan 2008, då var det Per-Olov Alderbäck som var initiativtagare. idag drivs och ägs anläggningen av de två paren Hans och Ulla samt Lars och Marie. Alla fyra har behållit sina jobb men driver ställplatsen som ett långsiktigt projekt.

P1040001

När det gäller faciliteter finns det inte så mycket övrigt att önska. WC, dusch, tömning av alla de slag, väl tilltaget kök, tvättmaskin osv finns så klart. Toppar man det med pingis, gym och eget bad är det inte så konstigt att Övertänger nominerades till en av fem platser som slogs om titeln årets ställplats 2021.

P1030997

Det finns bra med umgängesytor i anslutning till köket och det går dessutom utmärkt att hänga i receptionen där du även kan handla lite enklare förtäring. Där finns dessutom lekrum för minstingarna som också kan stoja runt på lekplatserna strax intill parkeringen. Tröttnar man på att lapa sol finns det olika flytetyg man kan hyra för att utforska den lilla sjön.

P1030991

Övertänger är en ställplats väl värd ett besök, lugnt och barnvänligt med lekplatser både ute och inne. Sämre är det fixat för våra fyrfota vänner. Det finns inte mycket till promenadvägar eller rastningsmöjligheter i direkta närheten. Det här drar ner helhetsintrycket en smula så det blir 3 husbilar i betyg.

3

Text & Bild: Gomer Swahn
Publicerad: 2022-11-11

Flygbilder är godkända av Lantmäteriet för publicering.

Husbilskompisar AB | 556434-2425
Stigen 1, 776 34 Hedemora
E-post: kansliet[at]husbilskompisar[dot]se
Support på portal & forum e-post och telefon vard. 9-19
Telefon: 010 - 220 30 02

Numret går till Husbilskompisar webbadministratör. Detta är inte numret ni skall ringa till ställplatser eller service.

Utgivningsbevis 2017-009 Ansvarig utgivare: Gomer Swahn