JP Ajax Search Mobile

Mötesplats för livsnjutare på hjul!

Galtströmsbruk - Populär ställplats längs Norrlandskusten

Galtström ligger strax nedanför Sundsvall. Du letar dig via småvägar ut till kusten och når ett litet brukssamhälle i tidigare Njurunda kommun men idag en del av Sundsvall. Det är här som Bottenhavet är som bredast och du har en garanterat obruten horisont när du når havsbandet.

Galtstrom01

Galtström är en gammal bruksort som stolt visar upp bruket och Herrgården som ligger strax intill. Galtströms bruk är Medelpads äldsta, största och sista järnbruk och var i drift mellan 1673 och 1916. Bruksmiljön är välbevarad och många av de gamla bruksbyggnaderna finns att besöka, exempelvis rost- och masugnen, kapellet och bagarstugan. En vacker park omger den ståtliga herrgården med flygelbyggna­der och det bevarade brukskontoret.

galtstrom 4047

Ställplatsen med tillhörande servicehus där du har WC, dusch och tömning och fyllning ligger i direkt anslutning till bruket. Det finns ingen el att tillgå så se till att ha kräm i batterier och hoppas på sol. Det finns även en enklare servering där du kan få en matbit eller en glass och dessutom svar på dina frågor om bruket.

galtstrom 4040

galtstrom 4041

Många väljer att fortsätta grusvägen mellan bruk och herrgård. Efter ca. 800 meter kommer du fram till en vändplan där det verkar vara ok att parkera. Om du hittar någon plats vill säga. Otroligt populärt och tacka för det, du har havet med obruten horisont rakt framför dig. Paddlar du rakt ut från udden hamnar du någonstans mellan Waasa och Pori i vårt grannland Finland.

galtstrom 4014

galtstrom 4038

galtstrom 4022

Galtström får tre husbilar i betyg. Mycket att se och uppleva och dessutom bra stigar för våra fyrbenta kompisar.
03A

Text & bild:
Länk till ställplatslistan med mer information.
Länk till Galtströmsbruks egen webbsida.

Husbilskompisar AB | 556434-2425
Stigen 1, 776 34 Hedemora
E-post: kansliet[at]husbilskompisar[dot]se
Support på portal & forum e-post och telefon vard. 9-19
Telefon: 010 - 220 30 02

Numret går till Husbilskompisar webbadministratör. Detta är inte numret ni skall ringa till ställplatser eller service.

Utgivningsbevis 2017-009 Ansvarig utgivare: Gomer Swahn