JP Ajax Search Mobile

Mötesplats för livsnjutare på hjul!

Det är här äventyret börjar - Kolgården i Vilhelmina

Vilhelmina är en av de två startpunkterna om du tänker upptäcka Vildmarksvägen. Jag rekomenderar varmt att du väljer att starta här och köra moturs i stället för att starta i Strömsund. På det sättet slipper du alla vackra vyer i backspegeln utan kan njuta av dom i framrutan, mycket trevligare. Kolgården Stugby & Camping ligger i byn Lövliden ca 5 km från centrum. Sjönära kan man säga, i stort sett hela campingen har strand mot sjön Volgsjön.

P1040313

Lite trött efter en guppig och trasig vildmarksväg rullar jag in på campingen och letar efter receptionen. En herre på elmoppe kommer farande, tvärnitar.
- Vill du ha en plats?
- Ja, jag letar efter receptionen.
- Det är jag.
Jag har träffat Robban Karlsson som är ägare och dessutom den enda rullande receptionen jag stött på i landet. Han guidar mig till en grusad plats med gräs runt, en spottlängd från vattnet.

P1040324

När jag tar en tur runt campingen slås jag av att allt ser nybyggt ut trots att den funnits i nästan tre decennier, alla servicedelar håller toppklass och det finns inget övrigt att önska, allt finns. Tyvärr var restaurangen stängd vid mitt besök, personalen hade fått ledigt en vecka för att fjällvandra. Jag fick en möjlighet att kasta ett öga på menyn, minst sagt lovande! Lokala råvaror i en fantastisk mix. Skall bli kul att testa vid nästa besök.

P1040315

För fler besök blir det. Det här är en av de bästa campingar jag besökt någonsin. Det går inte att dela ut annat än fem husbilar i betyg. Det är ett av de ställen som jag besökt 2022 som kammat hem full pott!

5

Text & Bild Gomer Swahn
Publicerad 2023-05-29

Vill du läsa mer om Vildmarksvägen hittar du en trevlig bok i vår webbshop.

Husbilskompisar AB | 556434-2425
Stigen 1, 776 34 Hedemora
E-post: kansliet[at]husbilskompisar[dot]se
Support på portal & forum e-post och telefon vard. 9-19
Telefon: 010 - 220 30 02

Numret går till Husbilskompisar webbadministratör. Detta är inte numret ni skall ringa till ställplatser eller service.

Utgivningsbevis 2017-009 Ansvarig utgivare: Gomer Swahn