JP Ajax Search Mobile

Mötesplats för livsnjutare på hjul!

Dals Långeds ställplats och gästhamn

Är du på rull i Dalsland finns det all anledning att planera en övernattning i Dals Långed. Högt beläget, bedårande vackert kör du in på ställplatsen som ligger precis bredvid järnvägen, här samsas alla möjliga ekipage för mobilt boende. Men du, det är ingen fara. När jag stod där kom det två tåg på ett dygn och det var dagtid så nattsömnen behöver du inte oroa dig över.

IMG 2807

Ställplatsen drivs av Dals Långeds utvecklingsråd, en sammanslutning där företagare, organisationer och privata eldsjälar driver olika projekt i samhället. Det finns åtta platser med el, möjlighet till tömning och fyllning samt disk, toa och dusch. De två sistnämnda ligger på andra sidan järnvägen men inte längre bort än max 100 meter.

IMG 2814

Det finns grillplatser på flera ställen och går man över järnvägen har man nära till samhället och även promenadvägar för turen med voffsingen. Utslagsvasken hittar du i direkt anslutning till ställplatsen. Skulle andan falla på och behovet av en riktig tvagning kan du hyra bastun för ett par hundralappar. Den ligger precis nedanför ställplatsen.

IMG 2817

Summerar vi erfarenheterna så är ställplatsen i Dals Långed ett bra alternativ för en natt. Priset 2023 är inte heller något att klaga över, 200 kronor och då ingår el.

Vi delar ut tre husbilar i betyg

3

Text & bild: Gomer Swahn
Publicerad 2023-07-07

Här kan du läsa mer på föreningens webbsida: https://www.langedslife.com/om-oss

Husbilskompisar AB | 556434-2425
Stigen 1, 776 34 Hedemora
E-post: kansliet[at]husbilskompisar[dot]se
Support på portal & forum e-post och telefon vard. 9-19
Telefon: 010 - 220 30 02

Numret går till Husbilskompisar webbadministratör. Detta är inte numret ni skall ringa till ställplatser eller service.

Utgivningsbevis 2017-009 Ansvarig utgivare: Gomer Swahn