JP Ajax Search Mobile

Mötesplats för livsnjutare på hjul!

Borensberg - Glass och bakverk längs kanalen

Göta kanal har länge varit ett älskat men även hatat utflyktsmål för husbilsturister. Älskat för en unik miljö med korta stopp och en total resväg under 40 mil. Det här är en perfekt start för en rookie i husbilsvärlden eller för dig som hyr en bil en vecka.

Hatat då? Jo under många år har Göta Kanalbolaget kört strutsmetoden och låtsats som om husbilar inte finns. Ingen logistik och få bokningsbara platser har fått folk gråtfärdiga över ansträngningarna att hitta en sovplats och givit upp och valt andra resmål.
Nu verkar det som man sakta börjat vakna och se möjligheterna istället för problemen med husbilsturismen.

 D802789

En av de ställplatser längs kanalen som tidigt förstod den här potentialen är Kaffeteriet i Borensberg. Redan för drygt tio år sedan när jag åkte längs kanalen på land för första gången hade dom några husbilsplatser med el men ingen annan service.

 D802806

Idag har man kanske den mest utvecklade ställplatsen längs resmålet. Med 45 platser, varav 37 med el, och tillgång till ett nybyggt, fräscht servicehus och tömning och fyllning har man nått så gott som perfektion. Du kan dessutom planera ditt besök genom att boka valfri ledig plats och betala direkt via nätet.

 D802796

Ett flertal av platserna finns längs med kanalen. Så mycket närmare än så här kan du knappast komma en tur längs Göta kanal. Njut av stillheten eller uppståndelsen när någon av turbåtarna som trafikerar kanalen glider förbi.

 D802810

Att du sedan kan koppla av med en glass eller ett gott bakverk från Kaffeteriets stora utbud gör inte saken sämre. En låååång glassdisk avslutas med bakverk som är svåra att motstå. Allt i en mysig miljö som andas hemtrevnad och engagemang.

IMG 4723

En välordnad ställplats som är väl värd fyra husbilar i betyg.
Här har du en LÄNK där du kan läsa mer.

4

Text & bild: Gomer Swahn
Publicerad 2024-06-29

Husbilskompisar AB | 556434-2425
Stigen 1, 776 34 Hedemora
E-post: kansliet[at]husbilskompisar[dot]se

Utgivningsbevis 2017-009 Ansvarig utgivare: Gomer Swahn - Logga ut