JP Ajax Search Mobile

Mötesplats för livsnjutare på hjul!

Växlade om från bankvärlden till husbilsbranschen

Husbilslandet i Kristinehamn välkomnar sin nya vd Eva-Klara Blomberg Högväg som nyligen har tillträtt sin nya tjänst. Eva-Klara har en lång och gedigen erfarenhet av ledarskap, både från bankbranschen och från sin tid som egen företagare.

- Jag älskar den entreprenörskap som finns här. Jag är en ledare som tycker om förändring och utveckling, säger hon.
Eva-Klara kom i kontakt med Husbilslandet i början av året då hon drev sitt eget företag inom ledarskap och organisationsutveckling. Hon kom in som konsult för att hjälpa till att sätta en tydlig affärsplan och utveckla den värdegrund som finns. Ledningen såg direkt vilken potential och erfarenhet som Eva-Klara förde med sig in i företaget och erbjöd henne tjänsten som vd.

Eva-Klara beskriver att hon fick frågan precis i rätt tid. Som konsult var hon engagerad i många företag, men med tidsstyrda uppdrag fick hon aldrig chansen att fullfölja sitt påbörjade arbete.

- Jag saknade att vara med och utveckla ett företag under längre tid och se resultatet av arbetet. Dessutom tyckte jag att det var väldigt kul att jobba med ägarna här och all personal. Det som de tre har lyckats med och hur snabbt verksamheten har vuxit är otroligt fascinerande, säger Eva-Klara.
Laganda

Eva-Klara har en bakgrund i bankvärlden och under sina 17 år på SEB har hon haft olika befattningar. 2007 blev hon kontorschef i Karlskoga och samma år blev hon distriktschef för fyra kontor. Från och med 2009 var hon regionchef för hela Mellansverige med ansvar för totalt 140 medarbetare.
I sitt ledarskap beskriver hon sig som engagerad, kommunikativ, inkännande och en person med mycket energi.
- För mig är det också viktigt att vi är ett lag. Jag kände direkt att det redan finns en väldigt bra känsla här. En laganda! Det jag kan bidra med är strukturer, ledarskap och en högre effektivitet.

Hela husbilsbranschen har fått en ordentlig skjuts av covid och Eva-Klara tror på en positiv utveckling även efter pandemin. Med en helt ny kundgrupp som upptäckt charmen med att kombinera friluftsliv och husbilsliv.
- Det är inne att vandra, åka mountainbike och paddla SUP. Många tänker kanske att det är mest pensionärer som åker husbil, men så är det verkligen inte längre!

Text & Bild: Husbilslandet
Publicerad 2021-08-27

Husbilskompisar AB | 556434-2425
Stigen 1, 776 34 Hedemora
Telefon: 010 - 220 30 02
E-post: kansliet[at]husbilskompisar[dot]se
Support på portal & forum e-post och telefon vard. 9-19
Utgivningsbevis 2017-009 Ansvarig utgivare: Gomer Swahn