JP Ajax Search Mobile

Mötesplats för livsnjutare på hjul!

Öland bäst på ställplatser i landet

Det är väl inte många som missat att vi just nu upplever en husbilsboom. Det säljs husbilar som aldrig förr. Samtidigt gör pandemin att allt fler väljer att turista i Sverige.
Med en eftersläpning på utbyggnader och etableringar av ställplatser blir det trångbott runt om i landet under sommarmånaderna.
Redan nu i april klagas det över fulla ställplatser i landets södra delar.

Husbilskompisar blev lite nyfikna på hur fördelningen ser ut över landet, vilka landskap som gjort läxan och vilka som är sämst i klassen.
Med vår ställplats & campingkatalog som källa tittade vi på landskap efter landskap. Vi valde att jämföra antal ställplatser i förhållande till landskapets geografiska storlek.

stallplatsartikel

Inte helt förvånande hamnade samtliga landskap i landets norra del på jumboplatserna. Det ju inte så märkligt med tanke på de enorma ytorna och få innevånare per kvadratkilometer. Till de här lanskapens försvar skall man nämna att antalet små, ofta familjeägda, campingar finns det ganska gott om. Här kan man övernatta i fantastiska miljöer och oftast till rena ställplatspriser.

Förstaplatsen knep Öland följd av Halland, Bohuslän, Blekinge och Gotland på fem i topp. Förvånande är att Uppland hamnade på en inte så hedrande plats arton av tjugofem. Även turistlandskapet Dalarna tillsammans med Värmland och Småland hamnade på listans sämre hälft.
Här finns mycket att jobba med, skärpning turistorganisationerna i dessa delar av landet.

Text & Bild: Gomer Swahn
Publicerad 2021-04-18

Här hittar du vår ställplatsinformation på nätet.
Här kan du köpa katalogen Husbil Sverige

Husbilskompisar AB | 556434-2425
Stigen 1, 776 34 Hedemora
E-post: kansliet[at]husbilskompisar[dot]se
Support på portal & forum e-post och telefon vard. 9-19
Telefon: 010 - 220 30 02

Numret går till Husbilskompisar webbadministratör. Detta är inte numret ni skall ringa till ställplatser eller service.

Utgivningsbevis 2017-009 Ansvarig utgivare: Gomer Swahn