JP Ajax Search Mobile

Mötesplats för livsnjutare på hjul!

Nytt släckmedel minimerar skador

Att prata brandskydd hör väl inte till ett av de mer populära samtalsämnena. Attityden ”Det händer inte mig” är väl utbredd och många väljer att investera i en påse flytande godis istället för en bra brandsläckare. Det är först när man står inför faktum, när branden är igång och man står där med en pulversläckare som inte fungerar för ingen har kollat trycket eller skakat den på flera år.

Om man nu får liv i sin gamla pulversläckare och i bästa fall får stopp på branden, då står man där i den totala misären. Pulvret sprider sig genom hela husbilen. Efter en, två eller flera månader ger den ena elektronikprylen efter den andra upp. Pulvret är absolut ingen kul kompis med alla de kretskort som finns i husbilselektroniken, tv-apparaten, stereon osv, pulvret fräter och orsakar skador som många gånger överstiger de kostnader som själva branden medfört.

Men ge inte upp kompis, det verkar som det finns ett ljus i tunneln. Företaget Firexo har tagit fram ett nytt släckmedel. Vi är ju vana vid att det är olika släckare för olika typer av bränder som gäller. Skum, kolsyra och pulver har alla sina olika egenskaper och släcker olika typer av brandhärdar. Firexos släckare är certifierade för alla typer av bränder med ett och samma släckmedel.
Ett medel som dessutom är miljövänligt och PH-neutralt. De ingredienser som ingår är i huvudsak amoniumsulfat, vatten och kväve. Samtliga är biologiskt nedbrytbara.

De konsumentanpasade produkterna består av fyra enheter. En mini-släckare, perfekt för det mobila köket, en tvåliters-släckare som är lättplacerad inne i bilen och en sexlitersvariant som du enkelt monterar i garaget.
Många bränder i en husbil startar i stekpannan eller kastrullen. Som grädde på moset har företaget tagit fram en liten släckpåse. Är olyckan framme och den heta oljan tänt i stekpannan lägger du bara i påsen, du behöver inte ens öppna den. Vätskan sprider sig och kväver branden. Sedan är det bara att diska ur pannan noggrant och steka vidare, kanske lite försiktigare den här gången.

Produkterna är helt nya för den Svenska marknaden och har rönt mycket uppmärksamhet. Vi på Husbilskompisar ser fram emot en möjlighet att testa produkten under våren.
Firexo har valt att registrera sig som rabattpartner hos oss vilket ger dig som forummedlem ett extra bra pris.
Är du nyfiken på företagets exklusiva erbjudanden till Husbilskompisars forummedlemmar hittar du rabattsidan HÄR.

Text: Gomer
Bilder: Forexo
Publicerad 2021-02-13

Husbilskompisar sysslar inte med betalda artiklar, s.k. Native advertising. Allt vi skriver gör vi utifrån en redaktionell synvinkel.
Ibland handlar dock artiklar om produkter som kommer från våra annonsörer eller rabattpartners.
Då redovisar vi det med en stämpel med ett tydligt R i vinjettbilden.
Firexo är en rabattpartner till Husbilskompisar.
Husbilskompisar AB | 556434-2425
Stigen 1, 776 34 Hedemora
E-post: kansliet[at]husbilskompisar[dot]se
Support på portal & forum e-post och telefon vard. 9-19
Telefon: 010 - 220 30 02

Numret går till Husbilskompisar webbadministratör. Detta är inte numret ni skall ringa till ställplatser eller service.

Utgivningsbevis 2017-009 Ansvarig utgivare: Gomer Swahn