JP Ajax Search Mobile

Mötesplats för livsnjutare på hjul!

Nu tar tredje generationen över Sehammars

Efter en rekordsommar med en 30-procentig ökning av husvagns- och husbilsförsäljningen, kliver Marie Sundberg in som ny delägare i familjeföretaget Sehammars utanför Kalmar.
Det känns roligt och helt naturligt att ta över nu när pappa vill trappa ner. Och det ska bli roligt att driva företaget tillsammans med min bror, säger hon.

I snart 50 år och i tre generationer har smålandsföretaget Sehammars sålt husvagnar och husbilar. Och det ökande intresset för friluftsliv har märkts tydligt i familjeföretaget. Idag är man nio anställda och omsättningen har ökat med i snitt 35 procent per år de senaste sex åren.
Sommaren 2020 blev en rekordsommar! Vi hade en strid ström av förstagångsköpare av fritidsfordon och de husbilar vi hyr ut via Rent and Travel var bokade hela sommaren, säger Marie Sundberg.

Mitt under fjolårets högsommar flyttade företaget till nya lokaler strax utanför Kalmar, och nu finns det stora planer på att bygga ut på nya adressen. Såväl butiken som verkstaden och visningshallen ska utökas, för att få plats att visa ännu fler tält och tillbehör. Dessutom kommer man att satsa ytterligare på uthyrningsverksamheten nästa sommar.

Vi ser ett intresse av att bo bekvämt när man reser med husbil eller husvagn och många vill ha tillbehör som förtält, bekväma möbler och utrustning för att kunna fricampa utan el. Det vill vi kunna erbjuda ännu mer av i vår nya butik, säger Marie.

Även om Marie alltid har varit delaktig i familjeföretaget, och även jobbat där de senaste tre åren, är det först nu hon tar steget till att bli delägare. Marie kommer att ansvara för försäljning och butik, storebror Niklas Cederlöf är VD och jobbar även han med försäljning. 

När jag var liten hängde jag här jämt. Jag sov middag i husvagnarna och lekte i tälten. Nu känns det jätteroligt att få chansen att bli delägare, samtidigt som det är något stort att leva upp till. Både att driva företaget framåt och behålla den stora kundnöjdheten, säger hon.


Syskonen Marie Sundberg och Niklas Cederlöf kommer att stå som ensamägare till företaget med 50 procent ägarandel var, men pappa Kenneth Sundberg kommer att fortsätta arbeta deltid i företaget och finnas med vid sidan om för att bidra med sina 35 års erfarenhet i branschen.

Text & Bild: SE Hammar
Publicerad 201019

Husbilskompisar AB | 556434-2425
Stigen 1, 776 34 Hedemora
E-post: kansliet[at]husbilskompisar[dot]se
Support på portal & forum e-post och telefon vard. 9-19
Telefon: 010 - 220 30 02

Numret går till Husbilskompisar webbadministratör. Detta är inte numret ni skall ringa till ställplatser eller service.

Utgivningsbevis 2017-009 Ansvarig utgivare: Gomer Swahn - Logga ut