JP Ajax Search Mobile

Mötesplats för livsnjutare på hjul!

Nu tar husbilssverige ett kliv framåt!!

I helgen, 20-22 maj, gick Sveriges första husbilsträff för tjejer - AGDA - träffen - av stapeln på Sundsörns Camping utanför Mariestad.
Mariestad är ju också utsedd till Sveriges husbilsvänligaste kommun 2016, därför blev det dubbelt lyckat med platsen för träffen.
Vi blev 16 husbilar med 23 deltagare. Det var bara några få som kände varandra tidigare, resten av oss hade aldrig träffats förut.
Men nu har vi blivit otroligt goda vänner och vill verkligen fortsätta dessa AGDA-träffar.

 

 
Initiativet är taget av mej som privatperson. Jag fick idén efter att en kvinna skrev på Facebook om att hon och några väninnor skulle åka ut med husbilarna över helgen.
Då tänkte jag att det skulle vara jättekul med en husbilsträff enbart för kvinnor. Först och främst för att vi har blivit så många husbilsägare överhuvudtaget de senaste åren.
I ett parförhållande är det oftast männen som kör och kvinnorna sitter bredvid. Jag tycker det är väldigt viktigt att båda parter kan köra husbilen utan problem, då det kan hända att ena parten blir sjuk och bilen bara måste förflyttas.
Sedan är det väldigt skönt att kunna byta av varandra med körningen, speciellt på långresor.
Den här träffen har också till syfte att göra kvinnorna säkrare, att de känner de klarar av att köra husbilen själva och även se till att allt fungerar med gasol, el och andra praktiska saker.

 

 
Jag skickade ut en förfrågan i en Facebook-grupp och fick en otrolig respons, med över 100 gillande och kommentarer! Därefter var det bara att starta anmälningen.
Jag fick god hjälp av en tjej, som jag bollade idéer med. Vi kom fram till ett passande datum och var i Sverige vi skulle koncentrera oss.
Sen ringde jag några campingar och fastnade för Sundsörns Camping.

 

 
Namnet AGDA hittade jag på, med tanken på det gamla uttrycket att "kärringar kör värre än höns". Den enda hönan jag kom på var Hönan Agda, med Cornelis Wreesvijk.
Så det fick bli AGDA-träffen. Ett ganska lyckat namn, som också är väldigt fint.  Och köra husbil, det kan vi med bravur!
Det blev en mycket lyckad träff, trots regnet. Förutom att vi fikade och åt tillsammans, hade vi tipspromenad och quiz med priser, vi provade på Linedance och hade även smyckesvisning. Mycket skratt, mycket humor utlovades och det blev det sannerligen.

 

 
Vi har också skapat en arbetsgrupp som nu ska sätta upp regler för gruppen. Vi kommer i fortsättningen att sätta max antal husbilar till 25, så det blir hanterbart när vi besöker olika campingplatser. Sedan kan bilarna fyllas med så många kvinnliga vänner man vill.
Men detta gäller endast kvinnor. Männen och barnen får snällt stanna hemma.
Vi kommer också att bedöma och poängsätta de campingar vi besöker och lämna recensioner beroende på tillgänglighet, faciliteter och gästvänlighet enligt uppsatta krav och punkter. Vi kommer att poängsätta med 1 till 5 ägg =))

 

 
AGDA-träffar kommer i första hand att förläggas till mellersta och södra Sverige, för att det inte ska bli alldeles för långa resvägar för helgträffar.
Längre fram kan vi tänka oss att utöka gruppen till hela Sverige.

 

 
Vi har fått ytterligare förfrågningar under och efter träffen från kvinnor som väldigt gärna vill ansluta sig till gruppen, vilket är väldigt roligt.
AGDA är nykläckt och har provat sina fjädrar. De håller, så nu kör vi =))

Text och initiativtagare: Inger Johannesson
Foto bild 1,2 & 4 Annette Björkman

Husbilskompisar AB | 556434-2425
Stigen 1, 776 34 Hedemora
Telefon: 010 - 220 30 02
E-post: kansliet[at]husbilskompisar[dot]se
Support på portal & forum e-post och telefon vard. 9-19
Utgivningsbevis 2017-009 Ansvarig utgivare: Gomer Swahn