JP Ajax Search Mobile

Mötesplats för livsnjutare på hjul!

Knaus husvagn och husbil i TV4 Nyhetsmorgon

I morgon lördag 16 maj kommer TV4 Nyhetsmorgon med programledare Jenny Strömstedt bland annat att handla om husbilar och husvagnar.
På plats i studion finns Lars Bergholm, VD på Bergholm Försäljning AB, som kommer att visa en husvagn och en husbil från tyska Knaus.
– Det roliga är att vi åker dit och visar fordonen live i direktsändning, säger Lars Bergholm.
 
Bakgrunden till programinslaget om camping är att TV4 Nyhetsmorgon, i morgon lördag, kommer att fokusera en hel del på hur vi ska semestra i sommar nu när Covid-19 sätter stopp för utlandsresor.
Då är camping med husvagn och husbil givetvis självklara alternativ. I inslaget kommer Lars Bergholm att guida Jenny Strömstedt och ungefär en miljon TV-tittare i såväl en husvagn (Südwind 650 PXB) som en husbil (Sun I 900 LEG) från Knaus.
– Det är alls inga extrema modeller: de är mycket populära och ett stort antal av dem rullar redan på våra svenska vägar. Deras rymlighet och design gör sig dessutom mycket bra i TV, säger Lars Bergholm.
 
I inslaget kommer Lars också att rekommendera tittarna att upptäcka sina nära omgivningar.
– Det finns massor av smultronställen som vi inte tar oss tid att besöka för att de ligger alldeles för nära hemmet. För egen del har min familj hittat en favoritplats alldeles vid Vänern endast åtta mil hemifrån. Dit åker vi ofta numera.
 
En annan sak som säkert också kommer att lyftas fram är att hyra husbil.
– Ja, här har efterfrågan fullständigt exploderat den senaste tiden och det som är extra spännande med detta är att det är helt nya målgrupper som börjat intressera sig för dessa fordon.
Hyra och semester på ”hemmaplan” hänger även ihop med att semester i husbil är ett mycket klimatsmart alternativ, vilket Lars också hoppas få möjlighet att prata om.
 
Lars och en kollega åker till Stockholm från Kristinehamn under fredagen.
– Vi har med oss en del rekvisita som vi kommer att sätta upp i anslutning till fordonen. Sedan sover vi i husbilen över natten och så är vi klara för direktsändningen någon gång mellan 8.00-10.00.
– TV4 har en preliminär mer exakt tid och den är 8.45, avslutar Lars.

Text & Bild: Bergholm
Publicerad 2020-05-15
Husbilskompisar AB | 556434-2425
Stigen 1, 776 34 Hedemora
E-post: kansliet[at]husbilskompisar[dot]se
Support på portal & forum e-post och telefon vard. 9-19
Telefon: 010 - 220 30 02

Numret går till Husbilskompisar webbadministratör. Detta är inte numret ni skall ringa till ställplatser eller service.

Utgivningsbevis 2017-009 Ansvarig utgivare: Gomer Swahn