JP Ajax Search Mobile

Mötesplats för livsnjutare på hjul!

First Camp gör stora investeringar i Danmark

First Camp, Skandinaviens största campingkedja, fortsätter att satsa även på den danska marknaden. Nu offentliggörs förvärvet av Råbjerg Mile camping, strax intill Skagen på Jyllands nordspets. Samtidigt görs storsatsningar på kedjans befintliga sex campingar i Danmark.

Råbjerg Mile camping har bland annat 450 campingtomter, 23 stugor och vattenland, äventyrsgolf och restaurang. Råbjerg Mile är ett populärt utflyktsmål i Danmark, med dess flytande sanddyner. Närheten till Skagen gör campingen extra attraktiv.

”Råbjerg Mile blir ett perfekt komplement till våra befintliga destinationer i Danmark, tack vare läget på norra Jylland där vi inte har närvaro sedan tidigare. Vi ser fram emot att välkomna gamla och nya gäster och kommer att fortsätta investera i Råbjerg Mile för att skapa ännu bättre gästupplevelser. Som vanligt med First Camp kommer våra gäster att kunna tjäna bonuspoäng att använda till nytt boende i hela vår kedja”, säger First Camps investeringschef Ola Bååth.

Råbjerg Mile Campings tidigare ägare Flemming och Jane Thomsen kommenterar:

”Det känns bra att lämna över till First Camp, en seriös och professionell ägare som vill fortsätta utveckla och förbättra campingen”.

First Camp kom till Danmark på allvar våren 2020, och det har sedan dess varit ett intensivt jobb med att integrera nya destinationer och bygga en First Camp-grund för ännu bättre gästupplevelser. First Camps regionchef i Danmark, Kim Petersen, berättar om stora förbättringar för gästerna inför sommaren 2022:

”Sedan vårt inträde i Danmark har vi fokuserat på att bygga en stark organisation och vi känner nu att tiden är mogen att ta nästa stora steg. Överskottet vi gör i First Camp stannar i verksamheten och investeras i våra destinationer för att göra dem ännu bättre. Nu satsar vi på allvar i Danmark med bland annat investeringar i nya lekplatser, äventyrsgolf, bättre wifi, renovering av badland på bland annat Hasmark, nya butiker och nya och bättre bistros. Vi planerar i en första omgång investeringar på mellan 10 och 15 miljoner DKK. Dessutom satsar vi stort på våra aktiviteter på destinationerna med barnklubb, träning och underhållning.”

Planerat tillträde av Råbjerg Mile camping är den 1 februari 2022.

Text & Bild: First Camp
Publicerad 2021-12-07

Husbilskompisar AB | 556434-2425
Stigen 1, 776 34 Hedemora
Telefon: 010 - 220 30 02
E-post: kansliet[at]husbilskompisar[dot]se
Support på portal & forum e-post och telefon vard. 9-19
Utgivningsbevis 2017-009 Ansvarig utgivare: Gomer Swahn