JP Ajax Search Mobile

Mötesplats för livsnjutare på hjul!

Femstjärnig camping för fyrbenta

Orsa Camping blir Dalarnas första 5-stjärniga camping. Camping är inte bara ett paradis för campingälskare utan även för hundar. 
Lek och bad vid den långgrunda långa strandkanten avslutas med en dusch i hundduschen -  med varmt eller kallt vatten.
– Orsa Camping är en fantastisk idyll och är Dalarnas mest besökta camping men känns ändå aldrig trång.
Orsa Camping ska bli Sveriges bästa familjecamping, men också den bästa hundcampingen, säger Anders Östring, campingchef på Svenska Campingpärlor.

Orsa Campings läge är svårslaget. De kilometerlånga långgrunda sandstränderna lockar till lek och bad och härliga platser för husvagnen, husbilen eller tältet vid stranden eller mer avskilt i skogen.
Här finns också en rad mysiga stugor att välja på nära natur och aktiviteter. Och för den som föredrar pool finns här uppvärmt poolområde med piratskepp, barnpool och vattenrutschbanor.

orsa 2

Alla som är medlemmar i SCR Svensk Camping har möjlighet att klassificeras. Klassificeringen av en campinganläggning innebär att vad som erbjuds på campingen och vilken standard den håller mäts.
Antal stjärnor ger gästen en snabb uppfattning av vilken standard som kan förväntas. Klassificeringssystemet består att fem staplar; miljö, hygien, service, aktiviteter och event.

Den första ångbåtsbryggan anlades vid udden redan 1886, sedan dess har Orsa Camping blivit en av Sveriges populäraste campingplatser.
Orsa Camping har under de senaste åren jobbat hårt för att få en extra stjärna och därmed bli 5-stjärnig. Bland mycket annat har servicehusen renoverats, skyltningen har förbättrats liksom städrutiner.
Här finns också en rad roliga aktiviteter för barn i alla åldrar, ett särskilt hundbad med hunddusch, bowling och mycket annat.
En bidragande orsak till att gäster känner sig så hemma på Orsa Camping tror Natalie Yxerius, platschef, är den härliga stämningen.

– Vi har jobbat hårt i många år med att utveckla värdskapet. Vi har en fantastisk personalgrupp med en hel del sommarjobbare som alla har ett och samma mål – att bli Sveriges bästa familjecamping.
Med Dalarnas första 5-stjärniga campingplats hoppas vi nu att fler ska upptäcka Dalarna och inte minst Siljansbygden.

Text & Foto: Grönklittsgruppen

Husbilskompisar AB | 556434-2425
Stigen 1, 776 34 Hedemora
E-post: kansliet[at]husbilskompisar[dot]se
Support på portal & forum e-post och telefon vard. 9-19
Telefon: 010 - 220 30 02

Numret går till Husbilskompisar webbadministratör. Detta är inte numret ni skall ringa till ställplatser eller service.

Utgivningsbevis 2017-009 Ansvarig utgivare: Gomer Swahn