JP Ajax Search Mobile

Mötesplats för livsnjutare på hjul!

Europas största online husbilsuthyrning kommer till Sverige

Från och med nu kan svenskar, som Nordens första land, hyra husbilar till sommaren från Indie Campers i både Stockholm, Göteborg och Malmö.

Indie Campers, plattformen som låter dig boka trendiga husbilar på nätet för upphämtning och avlämning från 49 destinationer, har nyligen revolutionerat resebranschen i Europa. Företagets unika modell erbjuder ett nytt sätt att resa med fokus på frihet och flexibilitet i allt från val av fordon till destinationer och extra tillägg för resan. Det som startade med två goda kompisar och 3 husbilar 2013 i Portugal har under de senaste åren utvecklats till Europas största husbils- och road trip företag. Totalt har de redan cirka två tusen fordon och mer än 200 000 nätter i husbilar.

Efter en stor succé i Europa under senare år investerar det portugisiska företaget nu i Sverige som sitt första nordiska land

”Vi har sett en stadig ökning av svenska kunder de senaste åren med en genomsnittlig årlig tillväxt på 78%. Detta tillsammans med vår framgångsrika expansion i norra Europa gör Sverige till ett naturligt val som startland i Norden. ”- Hugo Oliviera, Indie Campers VD. Dessutom döljer inte Indie Campers att de har sett en internationell fascination för Norden och den mysiga svenska livsstilen passar bra till företagets profil. ”Den rena nordiska naturen och urbana svenska städer har blivit mer och mer eftertraktade under de senaste åren, så vi hoppas att våra husbilar i Sverige kan hjälpa fler, både svenska och utländska turister, att lära känna allt vad den underbara svenska naturen och kulturen har att erbjuda.", Säger Hugo. Autentiska upplevelser och frihet är centrala begrepp för allt Indie Campers gör och de hoppas med sin strategiska positionering, i Göteborg vid porten till Norge, Malmö vid porten till Danmark samt Stockholm i östra Sverige, att kunna erbjuda stor flexibilitet och resmöjlighet för sina nya kunder i Sverige.

Unga människors dröm om livsfrihet

- Husbilssemester har alltid varit en populär restyp i Sverige. Men till skillnad från typiska klichéer som att husbilar främst är för familjer och hippies, ser Indie Campers att fler och fler unga människor vill åka på husbilssemester i strävan efter att leva ut 70-talets känsla av frihet och enkel livsstil. Unga vuxna mellan 25 och 35 år är nära 40% av Indie campers kunder. Dessutom har de sett att 70% av kunderna aldrig har åkt på en husbilssemester innan och har fått sin första roadtripupplevelse i husbil med Indie Campers. "Detta kan ha att göra med det faktum att vår enkla onlinemodell bryter ner hinder för att hyra husbil för första gången, i kombination med en stark online-trend av “vanlife” och känsla av frihet bland unga, samt vår retro visuella profil som tilltalar detta," kommenterar Hugo.

I en värld där nya generationer driver trender svarar Indie Campers genom att erbjuda specialanpassade husbilar, som är betydligt mindre, mer flexibla och lättare att köra än traditionella husbilar. Detta så du kan njuta av "friheten på vägen" utan att kompromissa med komforten. För att göra upplevelsen så enkel som möjligt för dem som hyr en husbil för första gången erbjuder Indie Campers en intuitiv online boknings- och informationsplattform. Dessutom erbjuds extra säkerhet före, under och efter resan, via ett supportteam som är tillgängligt via telefon och chatt dygnet runt, så att du kan resa och tänka utan gränser.
I sommar kan du hitta Indie Campers ikoniska husbilar i Sveriges tre största städer.

Text & Bild: Indie Campers

Publicerad 2020-02-21
Husbilskompisar AB | 556434-2425
Stigen 1, 776 34 Hedemora
E-post: kansliet[at]husbilskompisar[dot]se
Support på portal & forum e-post och telefon vard. 9-19
Telefon: 010 - 220 30 02

Numret går till Husbilskompisar webbadministratör. Detta är inte numret ni skall ringa till ställplatser eller service.

Utgivningsbevis 2017-009 Ansvarig utgivare: Gomer Swahn