JP Ajax Search Mobile

Mötesplats för livsnjutare på hjul!

Bättre vattenkvalitet och mindre miljöpåverkan

När Knaus Tabbert presenterade nyheterna för modellåret 2020 stod det också klart att ett nytt vattenreningsfilter blir standard i de flesta modellerna från 2020 och framåt.
Hos generalagenten Bergholm i Kristinehamn ser man många fördelar med filtret och har också fått positiv respons från kunder.

– I Sverige har vi väldigt bra kvalitet på dricksvattnet och är generellt ganska duktiga på att hålla vattentankar och ledningar rena. Ändå finns en misstänksamhet mot att faktiskt dricka vattnet i våra husbilar och husvagnar. Jag hoppas och tror att detta kan göra en positiv skillnad, säger Patrik Jonsson, försäljningschef på Bergholm.

Filtret som motverkar kalk och beläggningar i rör och vattentanken kommer från tyska Best Water Technology (BWT) som är specialiserade på vattenrening och filtrering.

Förutom bättre vattenkvalitet i campingfordonen hoppas man på Bergholm också att det i förlängningen kan bidra till att färre köper vatten på flaska, vilket har en stor miljöpåverkan. Omkring en miljon plastflaskor köps per minut i världen och bara i Sverige säljs ungefär 600 miljoner PET-flaskor varje år.

Oavsett om man köper flaskvatten eller fyller medtagna flaskor tar dessa också upp utrymme som kan användas till annat. En annan positiv sidoeffekt av BWT-filtret är färre kalkavlagringar att skura bort i dusch och handfat.

BWT-filtret kommer vara standard i de flesta av Knaus modeller med start 2020 men kan också eftermonteras i äldre modeller – något som husvagns- och husbilsägare kan få hjälp med hos någon av många återförsäljare runt om i landet.

Text & Bild: Bergholm

Publicerad 2019-11-05

Husbilskompisar sysslar inte med betalda artiklar. Allt vi skriver gör vi utifrån en redaktionell synvinkel.
Ibland handlar dock artiklar om nyheter som kommer från våra annonsörer.
Då redovisar vi det i slutet av artikeln.
Bergholms är annonspartner till Husbilskompisar.

Husbilskompisar AB | 556434-2425
Stigen 1, 776 34 Hedemora
E-post: kansliet[at]husbilskompisar[dot]se
Support på portal & forum e-post och telefon vard. 9-19
Telefon: 010 - 220 30 02

Numret går till Husbilskompisar webbadministratör. Detta är inte numret ni skall ringa till ställplatser eller service.

Utgivningsbevis 2017-009 Ansvarig utgivare: Gomer Swahn