JP Ajax Search Mobile

Mötesplats för livsnjutare på hjul!

Alvesta Husvagn & Fritid utökar med fyra nya märken

Nu har Alvesta Husvagn & Fritid bestämt sig för att ta nästa steg i sin snart 24-åriga historia.
Efter drygt ett år som fri handlare utökar man nu med husvagnar och husbilar från inte mindre än fyra nya varumärken och blir återförsäljare av tyska Knaus, Weinsberg, T@B och Tabbert

– Vi har klarat oss väldigt bra som fri handlare men efter att ha varit uppvaktad av i stort sett alla de större varumärkena tyckte vi att det kändes mest rätt att börja samarbeta med Bergholm, säger Jan Saxmo, grundare och vd på Alvesta Husvagn & Fritid

Det har hänt mycket sedan Jan Saxmo 1997 började sälja husvagnar, italienska vespor, mopeder och el-cyklar (först i landet) i den lilla lokalen i Växjö. Idag har företaget, efter fem flyttar, inte mindre än 3500 kvadratmeter lokalyta i form av utställningshall, butik och verkstad. Utöver detta har företaget också närmare 26 000 kvadratmeter utställningsyta utomhus där man bland annat kan visa fritidsfordonen i sin rätta miljö.

Den egna fastigheten, belägen vid den norra infarten till Alvesta, inrymmer två egna verkstäder med tvätthall, nybyggd tillbehörsbutik, ett nybyggt komplett gym för personalen och en stor försäljningshall. Dessutom hyr man ut en del av fastigheten till fordonsbesiktarna Besikta. På taket har man investerat i en 75 x 15 meter stor solcellsanläggning, som täcker ungefär hälften av årets elförbrukning, inklusive ladd-stationerna till företagets el-bilar.

Varför blev det just Knaus, Weinsberg, Tabbert och T&B?
–  Under året som fri handlare har vi köpt många fordon från andra återförsäljare runt om i landet. Många kom från sådana som sålde dessa varumärken. Därför fick vi upp ögonen för dem igen. 


–  Tilläggas bör att jag köpte en husvagn från Knaus privat 1997 och var mycket nöjd. Redan då stod de för mycket hög kvalitet.

Just nu håller företaget på att fylla lokalerna med nya modeller, som kommer löpande i takt med att de är klara på fabrikerna i Europa. 

– I samband med att de anländer passar vi på att utbilda oss mycket noga, både på säljavdelningen och i verkstaden. Vi har alltid ansett att det är av yttersta vikt att man känner till de produkter man ska sälja och sedan ta hand om och serva, säger Janne Saxmo.

Intresset för fritidsfordon har ökat stadigt under senare år. Men sedan försommaren 2020 har efterfrågan på husvagnar och husbilar skjutit i höjden till följd av pandemin och ”hemester”. Det uppseendeväckande är att ett väldigt stort antal är förstagångsköpare.
– Vi uppskattar att ungefär 30 procent av dem som köpt fritidsfordon under 2020 aldrig tidigare varit i kontakt med campingsemester.
– Helt klart är att flera valt denna typ av semester istället för en resa utomlands, som varit omöjligt till följd av Covid-19, säger Daniel Erlandsson, platschef som arbetat i företaget närmare 20 år.

Samtidigt har pandemin medfört att många husvagns- och husbilsägare valt att skjuta upp sin annars vanliga uppdatering till ny modell. Det finns således ett uppdämt behov av fler nya modeller. Och parallellt med detta talar mycket för att ännu fler helt nya målgrupper kommer köpa ett fordon under året.
– Därför känns det extra bra att vi i Bergholm får en mycket seriös och trygg samarbetspartner i ryggen, som representerar spännande varumärken som håller hög kvalitet, avslutar Jan Saxmo.

Text & Bild: Bergholm/Alvesta Husvagnar
Publicerad 2021-02-02
Husbilskompisar AB | 556434-2425
Stigen 1, 776 34 Hedemora
Telefon: 010 - 220 30 02
E-post: kansliet[at]husbilskompisar[dot]se
Support på portal & forum e-post och telefon vard. 9-19
Utgivningsbevis 2017-009 Ansvarig utgivare: Gomer Swahn