JP Ajax Search Mobile

Mötesplats för livsnjutare på hjul!

Lita aldrig på någon som äter grodor

Så har vi stått på ställplatsen i Europa-park knappt tre dygn. Den värsta irritationen har släppt och jag kan konstatera att det var rätt skönt med ett par dagar utan körning!
Toaletten blev tillslut tömd på sedvanligt sätt där man står på vingliga ben som Bambi på hal is och balanserar en toalettank utan lock på tömningsröret! Jag inser att om det går åt pipan nu kommer hela campingen vakna dessutom hade jag nog fått tillbringa resten av dygnen på resan i garaget med öppna luckor, men det gick vägen! Om än med två meter längre armar...

Så hur var då Europa-park? Ja om nu det var en utmaning att behålla lugnet på Autobahn och övriga ställen vi varit på så var det som en lätt bris mot att vara inne i parken! 
Det var grejer över allt och massor av folk! Men till skillnad från Autobahn så var det ändå inte mycket kö. Hanterbart om man haft en stor burk valium! 
Men parken var riktigt fin och väl värt ett besök!

Som traditionen bjuder på depåstopp så beslutar jag att nu skall här repareras. 
Döm om min förvåning när jag ser att ytterligare bussning för avgassystemet är trasigt! 
In under bilen igen och lappa ihop med elastiskt snöre, sånt som ni som seglar känner igen från att ha packat ner lakanen från masten och av ren bekvämlighet försöker få att ligga kvar på bommen. 

Så bar det iväg mot Frankrike! Eller nja, i första korsningen tittade frun konstigt på mig och mumlade något om ”skulle inte vi handla”. Men fan, jag är man. 
Det sista vi pratade om var att vi skulle åka till Lyon, handling pratade vi ju om igår kväll!! I nästa korsning gör jag ”helt om march”. Efteråt så tackade jag högre makt att det inte låg nån Polizai i buskarna och spejade för då hade jag nog fått levt på vatten och bröd i en månad efter den manövern. 
Men i ögonblicket kändes det rätt prioriterat då alternativet hade varit en ilsken fru! Kaffet till Tassimomaskinen var nämligen slut, och det kan innebära slutet för en stackars författares liv!

Vi vinglar in på parkeringen till matbutiken och förstår att tyskarna har lite bättre förståelse för stora fordon än vad matbutikskedjans kollegor i Danmark har.
Nu utspelades den episoden förvisso förra året men kort kan man säga att man bör planera och i alla fall överväga huruvida man skall köra in på en liten parkering med husbil eller om man helt enkelt skall inse sina begränsningar! Nog om detta, det är nog preskriberat vid detta nu…

Medan jag kollar under bilen för andra gången i dag handlar frun och lilleman!
Ja en sak var säker, min kära fru vill inte bli utan kaffe igen i alla fall. Blev bara tvungen att fråga varför hon köpte så mycket kaffe, det var väl närmare ett halvårs förbrukning än tre veckors… 
Svaret får mig att sätta vägdammet i halsen.
-Jag tog det som fanns…
Vilken tur att vi vägde bilen på väg ut ur Göteborg för utan vetskap om att det ännu finns 300kg till godo så hade jag nog börjat bli lite nervös över lastvikten. 

Så gör vi ett nytt försök ut på Autobahn och lyckas riktigt bra.
Efter en liten stund börjar jag fundera över varför jag helt plötsligt inte begriper ett dugg av vad det står på vägskyltarna! Aha vi har kommit till Frankrike! 
Jag som trodde att det åtminstone skulle finnas nån rostig gammal bom och en vaktkur kvar men landsbytet gick mig förbi och välkomnandet av mina passagerare blev inte riktigt så högtidligt som jag brukar göra.
Jag tänkte att det kunde vara spännande för barnen att veta om de kom till ett nytt land…. David 3,5 kommenterade bara att han ville till Island… ISLAND?? 
Har ungen fått solsting? Så går det upp för mig att han ännu är kvar i Europa park i sina tankar. (Den parken är uppdelad i ett antal europeiska länder nämligen). 

Hur som så märktes det allt tydligare att man inte riktigt kan lita på folk som äter grodor när de kör bil!
Världsvan som jag nu blivit (i Tyskland) inser jag snabbt att här flyttar man sig bara för större fordon om man själv vill! 
Så nu har jag även fått förklaringen till varför bilarna ser allt mer bubbliga ut! 
Helt plötsligt passar vår husbil in i omgivningen! Så efter ett antal ”merde” kommer vi fram till campingen som min hatkärlek GPSen föreslog. 
Nu har det nämligen uppdagats att det måste tvättas med och enligt min vän skall man kunna göra det! Jag och min kära fru har väl gjort någon form av uppdelning av sysslorna, om jag kör så fixar hon maten. 

När jag nästan lyckats få bilen någotsånär plan efter att ha gasat upp på, och ramlat ner från Biltemas utomordentliga plastkilar som tydligen var hopvikbara, ett antal gånger så kopplar jag kabeln och pustar ut! 
Mmmm en stödbensöl hade smakat gott! Då kommer frun på att hon såg en skylt om Pizza vid receptionen… Det börjar bli sent för barnen osv… hmmm börjar se ett mönster här. 
I morgon så får jag väl ringa en taxi och be att få låna en chaufför…
När vi tillslut kommer iväg till pizzerian visar det sig att det tar en timma att värma en degklump.
Åter igen, äterman grodor kan man inte litas på…
Så efter ytterligare ett antal ”merde” ekande i mitt huvud tågar jag tillbaka till bilen och fixar nödproviant! Köttbullar och makaroner… jaja barnen slipper i alla fall svälta ihjäl tänker jag för att stilla mitt dåliga samvete om nyttig och varierande kost!

Efter många om och men somnar alla som om vi varit på en längre vandring.
Helt plötsligt börjar min telefon att ilsket få lite uppmärksamhet. Va e klockan redan åtta?
Rusar till informationen/receptionen på jakt efter tvättpoletter för den lilla detaljen missade min fru igår när hon fick checka in oss… Vi hade ju pratat om det på morgonen att vi tog den campingen för att just tvätta... men så hade vi handlat kaffe emellan. 
Men självklart var det ju jag som inte sagt till att det inte var myntmaskiner utan man behövde polletter.

mw torktumlare del5

Nå väl med en hög polletter i fickan sprang jag till tvättstugan ungefär så som de springer i gränderna i Spanien efter att en hel hjord med tjurar släpps fria strax bakom.
Allt för att vara först till maskinerna och jag som har semester och allt! 
Franska ingenjörer tänker inte riktigt som andra men efter 10 minuter hade jag tillslut klurat igång tvättmaskinerna! Sedan var det dags för torktumlar-fighten men den var enkel. 
En knapp för temperatur och torrhet och en start. Swish, så var det igång. 

Som väldigt många vet så är det franska köket något av en ikon i matvärlden.
Om man vill ha sin biff medium får man säga well done istället så blir det kanon! Detta är även applicerbart på franska torktumlare!! Väljer man skåptort så droppar det i alla fall inte om kläderna när man tar ut dem!
Jag skulle väldigt gärna se hur en Fransk garderob ser ut för även dem är ju högt ansedda i världen! De måste ju ha golvbrunnar installerade. 

Nä min uppfattning av fransoser kvarstår, lita aldrig på folk som äter grodor!

Text och bild: Michael Wall


Michael Wall är sommarens gästskribent. Till vardags jobbar han med fartyg och säkerhet.
Så snart tid finns upptäcker han omvärlden och livet i husbilen, då tillsammans med hustrun Ingela och sönerna Adam (7,5) och David (3,5).
Eller som han själv uttrycker det ”Den nakna berättelsen om husbilslivet med familjen, GPSen och lite vanligt oflyt”.

Vill du läsa fler artiklar av Michael kommer de publiceras här efter hand: 
https://www.husbilskompisar.se/gastskribenter

Husbilskompisar AB | 556434-2425
Stigen 1, 776 34 Hedemora
E-post: kansliet[at]husbilskompisar[dot]se
Support på portal & forum e-post och telefon vard. 9-19
Telefon: 010 - 220 30 02

Numret går till Husbilskompisar webbadministratör. Detta är inte numret ni skall ringa till ställplatser eller service.

Utgivningsbevis 2017-009 Ansvarig utgivare: Gomer Swahn