JP Ajax Search Mobile

Mötesplats för livsnjutare på hjul!

Nyhet - UV-LED vattenrening för husbilar

Först i världen med UV-LED vattenrening för båtar, husbilar och på skärgårdsöar. Samarbete mellan Watersprint och Swedish GTC

  • Watersprint AB utvecklar och är först i världen att tillhandahålla vattenrening baserat på UV-LED-teknik. Swedish GTC AB erbjuder världsledande produkter för rening av bräckt vatten.
  • Swedish GTC och Watersprint inleder samarbete för distribution av Watersprints UV-LED produkter för segmenten båt, husbil och skärgårdsöar.
  • Swedish GTC integrerar också Watersprints UV-LED teknik i sina produkter för rening av bräckt vatten.

Idag finns nästan allt i moderna båtar och husbilar men ofta saknas vattenrening. Det finns ibland en oro att dricka vatten från färskvattentanken eller så tar det helt enkelt slut. Watersprints och Swedish GTCs produkter löser dessa problem på ett nytt, innovativt och enkelt sätt.

Watersprints produkter är små, energieffektiva och säkra vilket möjliggörs genom användandet av LED teknik. Fördelarna är många, bland annat kan storleken på produkterna minskas väsentligt vilket gör att de blir kompakta och passar i alla miljöer, exempelvis i båtar, husbilar och för boende i skärgården som inte har tillgång till färskt dricksvatten. Vidare är de extremt energieffektiva då UV-LED dioderna endast är aktiva när vattnet flödar och förbrukar då endast 7 watt. Till detta kan tilläggas att tekniken renar extremt effektivt vilket ger ett säkert vatten.

Swedish GTC utvecklar och erbjuder kompletta produkter för vattenrening till båtar, skärgårdsöar, sjönära områden och brunnar. Enkelt sagt så kan man tillverka rent och friskt vatten utav bräckt vatten.

Genom samarbetet blir Swedish GTC distributör av Watersprints UV-LED produkter för definierade segment. UV-LED produkterna kommer även att integreras i Swedish GTCs produkter för rening av bräckt vatten.

”Genom detta samarbete kan vi erbjuda marknaden den bästa vattenreningen. Swedish GTC har utvecklat och försett marknaden med produkter för rening av bräckt vatten sedan 2008. Vi har nu förbättrat produkten ytterligare och lagt till sista pusselbiten, Watersprints UV-LED rening för att ytterligare säkerställa bakterie och virusfritt vatten”, säger Peter Mattsson, VD Swedish GTC.

”Watersprints produkter levereras idag till bland annat kommunal och privat verksamhet. Båt och husbilsmarknaden är ny för oss”, säger Anders Ruland, VD på Watersprint. ”Genom detta samarbete kan vi bearbeta denna marknad där produkter med LED teknik passar perfekt då det är små, energieffektiva 12voltsprodukter som är lätta att installera och renar från bakterier och virus”, fortsätter Anders Ruland, VD på Watersprint.

Om Watersprint AB: Watersprint, med säte i Lund, tillverkar och erbjuder produkter för vattenrening. Watersprint har spetskompetens inom vatten, nanoteknik samt IT och telekom. Bolaget utvecklar och skapar produkter för ett hållbart samhälle, detta görs på ett miljömässigt och energieffektivt sätt.

Om Swedish GTC AB: Svenska Global Trade Center, startade 2008 med olika uppdrag för vattenrening utomlands. Idag har Swedish GTC kontor i Tanzania och Kongo och kommer snart att öppna ett kontor i Indien. All tillverkning och montering av produkterna sker i Avesta. Presskontakt Swedish GTC AB: Peter Mattsson, CEO, +46 705 290597

KÄLLA:
http://www.mynewsdesk.com/

Husbilskompisar AB | 556434-2425
Stigen 1, 776 34 Hedemora
E-post: kansliet[at]husbilskompisar[dot]se
Support på portal & forum e-post och telefon vard. 9-19
Telefon: 010 - 220 30 02

Numret går till Husbilskompisar webbadministratör. Detta är inte numret ni skall ringa till ställplatser eller service.

Utgivningsbevis 2017-009 Ansvarig utgivare: Gomer Swahn