JP Ajax Search Mobile

Mötesplats för livsnjutare på hjul!

Raggsocka - Ett namn på en ställplats?

Uppfinningsrikedomen är oändlig när man skall ge namn åt sin husbilsparkering. Bananpannkakan, 4hearts, Lilla Stigen osv. och så nu Raggsocka i Ockelbo. När jag frågar Marika som driver ställplatsen förklarar hon namnet.
”Vi driver ju både ställplats och logi. Min målsättning är att alla skall trivas och känna sig lite hemma. För mig symboliserar raggsockan mys, hemtrevnad och lugn och ro så då blev det Raggsocka.”

Ställplatsen ligger centralt i Ockelbo men ändå avskilt i ett grönområde. Perfekt för oss med hund i bilen. Hälsans Stig löper utmed Laån som ligger en spottlängd från vår parkering. Området är iofs inte direkt något att skriva hem om. En fyrkantig byggnad med grusplan runt men du har alla de bekvämligheter man kan begära på en ställplats.

IMG 2976

Huvudbyggnadens lådlika utformning har sin naturliga förklaring. Innan lådorna hamnade i Ockelbo var dom boende för arbetare på oljeplattformar i norska Steinkär och flyttades hit för att skapa logi för besökare och arbetare i området. Dom var perfekta redan från start. Lagom stora rum med egna våtutrymmen.

IMG 2980

Ibland är det inte själva ställplatsen som är grejen utan det som finns i närheten. Precis intill hittar du Wij Valsverk, en gammal industribyggnad som idag inrymmer konstutställningar, smed, fik och ett museum där man samlat prylar från den tid Ockelbo byggde båtar och skotrar.

IMG 3007

IMG 3016

Men den riktigt stora upplevelsen hittar du på promenadavstånd, Wij Trädgårdar. 2002 startade man visningsträdgården och redan året efter hade man 25 000 gäster. Bered dig på att besöket kommer att ta en stund, en bra stund. Förutom de fantastiska trädgårdsmiljöerna har du en presentbutik och restaurang Ekbacken. Restaurangen ligger mitt i den fantastiska rosenträdgården som stod i full prakt vid mitt besök. Det är trist att man inte kan samla in dofter och skicka med en bild för doftade gjorde det.

IMG 3035

IMG 2993

IMG 2994

Lägger man samman allt det här, ren och snygg ställplats, närheten till centrum, bra promenadstråk och inte minst de fantastiska upplevelserna i Wij, valsverket, trädgården och mycket mer slutar det på fyra husbilar i betyg.

4

Text & bild: Gomer Swahn
Publicerad 2023-08-01
https://raggsockalogi.se
https://wij.se

Husbilskompisar AB | 556434-2425
Stigen 1, 776 34 Hedemora
E-post: kansliet[at]husbilskompisar[dot]se
Support på portal & forum e-post och telefon vard. 9-19
Telefon: 010 - 220 30 02

Numret går till Husbilskompisar webbadministratör. Detta är inte numret ni skall ringa till ställplatser eller service.

Utgivningsbevis 2017-009 Ansvarig utgivare: Gomer Swahn