JP Ajax Search Mobile

Mötesplats för livsnjutare på hjul!

Borka - Bryggan som har det mesta!

Kommer du E4:an söderifrån och har passerat Söderhamn skall du hålla utkik efter Borka Brygga på skyltarna. Man skall ju inte köra värdshus förbi säger det gamla ordspråket och det gäller i högsta grad Borka Brygga. Har du kommit till Hudiksvall, då har du åkt för långt. Man säger ju ”Glada Huddik” men det gäller tydligen inte för husbilister. Där saknas helt ställplatser så följ rådet och ta av mot Borka.

Borka Brygga är lite av världs ände, men vilken ände det är. Med ställplatser för ca. 20 ekipage, även husvagnar är välkomna, har man insett att husbilismen kan man tjäna en slant på. Det är så här det skall se ut husbilskompisar. Framtidens lösningar är inte att tvinga in oss på campingar utan bra samarbeten mellan husbilismen, småföretagare och turistnäringen är den lösningen som gör oss till Europas husbilsdestination nr ett, inget annat.

Ställplatsen ligger förödande vacker med utsikt mot enångersfjärden. Ursprungligen är det ett fiskeläge men drivs idag av båtklubben. Vad behöver man på en ställplats? Naturskönt läge, möjlighet till toa och dusch, tömma och fylla, något att fördriva tiden med samt även en chans att fylla magen utan att laga.

Borka 4

Allt det här tillgodoser Borka Brygga. Du har alla faciliteter, båt och hembyggdsmuseum, en lysande krog med överkomliga priser. Man kan till och med tanka diesel om det är tomt i tanken. Kanske inte direkt till lågpris men det finns. Även gasolflaskan går att byta ut i närheten. Jag testade krogen och beställde en Skärgårdstallrik för att få smaka på så mycket av det lokala som möjligt. Super! Med en lokalbränd aqavit till och en god öl var lyckan fullständig.

BorkaBryggaUZ

Snabb service och omtanke är det man känner när man kliver in på restaurangen. Att våra fyrfota vänner är välkomna på uteserveringen gör ju inte saken sämre. Det är just de där fyrfota som gör att Borka får en superstark fyra istället för fem husbilar, vårt högsta betyg. Det finns hund eller katt i över 60 % av våra rullande hem. Här på Borka Brygga saknas det faktiskt lite stigar för den där uppfriskande morgonpromenaden. Man får hålla sig till hamnområdet så ta med bajspåsen på promenaden.

Borka

04

Mer om Borka Brygga i vår ställplatslista

Bild & Text:
Kartor: Lantmäteriets fria kartor

Publicerad: 2017-07-09

Husbilskompisar AB | 556434-2425
Stigen 1, 776 34 Hedemora
E-post: kansliet[at]husbilskompisar[dot]se
Support på portal & forum e-post och telefon vard. 9-19
Telefon: 010 - 220 30 02

Numret går till Husbilskompisar webbadministratör. Detta är inte numret ni skall ringa till ställplatser eller service.

Utgivningsbevis 2017-009 Ansvarig utgivare: Gomer Swahn - Logga ut