Kassler i Omnia
I bland kan det vara skönt med snabblagat.
Skall ni ut på någon veckas tur, se till att ni har följande i kyl och frys.
En bit kassler ca 400 gr.
En påse frysta wookgrönsaker (Jag brukar köra Thai)
3 dl. grädde
Sötstark senap
HP-Sauce
Grovmalen svartpeppar
1 st. Mozarella.
Tina grönsakerna väl i durkslag och pressa ur vattnet med hushållspapper.
Dela kasslern på mitten annars passar inte bitarna i omnian.
Skär skivor, ca. 5-6 mm tjocka.
Smula ner mozarellan i en skål, tillsätt svartpeppar, 2 matskedar HP och tre matskedar sötstark senap.
Rör om till en smet där allt blandats.
Gör "dubbelmackor av två kasslerbitar med mozarella mellan.
Ställ på höjden i omnian (väldigt väl smörad!) med runda delen nedåt, passar perfekt i ugnsformen.
Fyll på med grönsaker bredvid. Sedan ny "macka" osv, varvet runt.
Mozarellan som blir kvar toppar du grönsakerna med.
Dra igång omnian och låt det stå i tio till femton minuter.
Tillsätt grädden och låt gå klart, tar ungefär en halvtimme.
Bränn av med brännare för mysigare färg.
Serveras med ris eller pressad potatis.
Tillagas och förtäres med fördel utomhus.
Text & Foto: Gomer gomer.swahn(@)husbilskompisar.se